Bronshjältarna hemma i Sverige efter VM

Det publika firandet sköts upp men när landslaget landade på hemmaplan efter VM-bronset i Australien togs de emot på Arlanda.
– Vi har gjort en otrolig prestation, säger Kosovare Asllani.

ANNONS
|

Svenska landslaget lämnade VM i Australien med bronsmedaljer efter semifinal-förlusten mot Spanien och seger över hemmanationen Australien i bronsmatchen.

Det publika firandet har ställts in på grund av den höjda terrorhotnivån i Sverige men när spelarna landade i Sverige på måndagen togs de emot på Arlanda, efter att ha fått flygeskort av Försvarsmakten.

En som pratade med media efter att ha landat var Kosovare Asllani, som är stolt över det landslaget åstadkom på andra sidan jorden.

– Vi har gjort en otrolig prestation. Vi förlorade bara en match. I gruppen var det bara vinster och vi slog ut USA och Japan, det är en otrolig prestation. Det är små detaljer som gör att vi inte spelar finalen. Men vi gick ut till bronsmatchen och lyckades ladda om, vi ägde den matchen helt, säger Asllani.

ANNONS

Landslagsspelaren medger att hon känt av stödet hemifrån.

– Vi har blivit kärleksbombade från distans. Det gör en varm i hjärtat. Man får höra från distans att tjejer och killar låtsas vara oss nu, det är en otroligt cool känsla, säger hon.

På Sveriges väg mot VM-semifinalen besegrade laget Sydafrika, Italien, Argentina, USA (efter straffar) och Japan. Dessvärre blev Spanien numret för stort i semifinalen, och landslaget fick i stället rikta in sig på bronsmatchen. Där besegrades Australien med 2–0.

Amanda Ilestedt prisades som turneringens tredje bästa spelare. Totalt blev det fyra mål på sju matcher för försvararen.

Se sändningen från Arlanda i spelaren ovan.

LÄS MER:Efter VM-bronset: Jättetufft OS-kval väntar

LÄS MER:Stor glädje hos Sverige efter ny mästerskapsmedalj: ”Underbart att vinna”

LÄS MER:Vi har en ny fotbollsvärld – och en ny VM-vinnare

LÄS MER:Seger hyllas efter sista VM:et: "Är nummer ett"

ANNONS