Bosko Orovic vill stanna i Utsikten – trots tunga ekonomin: ”Jag älskar klubben”

Utsikten står inför ett tufft Göteborgsderby mot Öis – samtidigt som laget brottas med ekonomiska problem och en nästan helt ny trupp. Trots motgångarna ser tränaren Bosko Orovic ljust på framtiden.
– Det är tufft, men vi gör det bästa vi kan med det vi har, säger han.

ANNONS
|

På ett soligt Bravida Arena träffar GP huvudtränaren Bosko Orovic, lika strålande som vädret. Utsikten ska möta ett Öis i toppform och flera nya namn har tillkommit i truppen – hela åtta stycken.

– Det påverkar klart att vi har så många nya. Vi har också släppt några av våra bästa spelare, men det är en ekonomisk fråga. Vi måste tänka på ekonomin och bara acceptera läget, säger Bosko Orovic.

En av spelarna som sålts är Albin Skoglund, en nyckelspelare för klubben. Han flyttade till isländska Valur i mitten av augusti, då hans kontrakt skulle gå ut efter säsongen. Klubben var tvungen att sälja för att få någon ekonomisk ersättning.

ANNONS

För att fylla luckorna efter Skoglund och andra förlorade spelare har Utsikten fått agera snabbt och värva in nya spelare.

– De nya spelarna måste komma in i vårt spel, det tar tid, men vi hoppas kunna korta den processen, säger Orovic.

Hur svårt är det egentligen att få in många nya spelare på kort tid?

– Det är klart att det är svårt, det visade sig förra året. Då satt vi mer i förarsätet än vi gör i år. Vi måste gardera oss ifall någon inte lever upp till förväntningarna.

Utsikten har bland annat värvat Wiggo Hjort från Stenungsunds IF i division 2 och lånat in Kalipha Jawla, en juniorspelare från Djurgården. Orovic menar att de behöver tid att anpassa sig till den högre nivån.

Bekräftar avslöjandet – plockar in spelaren

Klubben har även lånat Ben Engdahl och Sigge Jansson från BK Häcken, och nyligen avslöjade GP att Hosam Aiesh, tidigare i IFK Göteborg, är klar – allt inom loppet av några veckor.

– Det är svårt, men det är vår verklighet. Jag tycker vi gör mer rätt i år än vad vi gjorde förra året, då tog vi in lite för många spelare när vi redan hade ett fungerande lag, säger Orovic och bekräftar att Aiesh är klar:

ANNONS

– Ja, men han är skadad just nu.

GP har tidigare rapporterat om Utsiktens stora ekonomiska problem, och klubben riskerar till och med att förlora sin elitlicens. Orovic medger att det är en tuff verklighet som de lever med dagligen.

– Det är en tuff miljö vi lever i, Utsikten har varken publik eller sponsorer. Samtidigt är vi åsidosatta av du vet vem, kommunen, på alla möjliga sätt. Det är mycket som inte går vår väg i de frågorna. Då får vi koka soppa på en spik, säger han.

Hur länge kan man göra det?

– Det får framtiden utvisa.

Trots Utsiktens svåra ekonomiska situation ser Orovic, som varit tränare för klubben sedan 2020, ingen annan klubb i sin framtid.

– Nej, jag älskar Utsikten och har stor kärlek för styrelsen och alla som jobbar i den här föreningen. Folk ser ner på oss, ingen vill ha kvar oss i eliten är vår känsla, men alla sliter som djur. Ja, det är jobbigt, men så är det.

Inför Göteborgsderbyt: ”Bara superlativ”

Nu väntar dock ett laddat Göteborgsderby. Utsikten och Öis ställs mot varandra, med bara två poängs skillnad i tabellen. Utsikten vann vårens möte med uddamålet på Gamla Ullevi och siktar på att upprepa den bedriften.

ANNONS

– Det ska bli jätteroligt, jag ser fram emot ett derby igen. Förhoppningsvis kommer det publik som Öis kan dra hit. Det är bara superlativ! säger Bosko Orovic.

Öis har vunnit tre raka matcher i superettan efter en tung period i våras och imponerat stort, men Orovic är inte orolig.

– Jag är väldigt glad för deras skull, men det är en ny match. I superettan kan alla slå alla. Ju fler vinster man har, desto närmare en förlust kommer man – och tvärtom, säger han.

Med två poängs skillnad finns mycket på spel. Utsikten hoppas bygga vidare på sin starka vårvinst mot Öis, och med en revanschlysten trupp trots svårigheter går de in i derbyt med full kraft.

– Det är ett derby, allt kan hända. Vi har inget att förlora och är redo att överraska igen, säger Orovic.

Matchen spelas på tisdagskvällen på Bravida arena, avspark klockan 19.

De har Utsikten tagit in under sommaren

Värvningar: William Nilsson (Tvååker), Jaheem Burke (lån, Spartak Trnava), Kalipha Jawla (lån, Djurgården), Abundance Salaou (lån, IFK Göteborg), Ben Engdahl och Sigge Jansson (lån, BK Häcken), Wiggo Hjort (Stenungsund), Hosam Aiesh (ingen klubb).

LÄS MER:Avslöjar: Hosam Aiesh klar för Utsikten

LÄS MER:Öis slog serieledarna – efter Amel Mujanics drömträff

ANNONS