Bojan Djordjic sågar Norge

Norges VM har präglats av interna stridigheter.
Det får Viaplayexperten Bojan Djordjic att ryta till.
– Det är lite Zlatan-syndromet, säger han i sändning.

ANNONS
|

Inledningen på Norges mästerskap var allt annat än tillfredsställande. I premiären föll man mot värdnationen Nya Zeeland, detta följdes upp av ett mållöst möte med Schweiz.

I den sistnämnda matchen petades Barcelonastjärnan Caroline Graham Hansen. Efter matchen vädrade hon sin frustration.

– Det är mycket jag vill säga, men man kanske måste bita sig i tungan. Jag känner att jag har blivit trampad på under ett års tid, sade hon, bland mycket annat, i en intervju med Viaplay.

Det hela skapade debatt i Norge, både förbundskapten Hege Riise och Graham Hansen själv kritiserades på flera håll. Till sist kände Graham Hansen sig nödgad att be om ursäkt.

ANNONS

Inför ödesmötet med Filippinerna sågade Viaplayexperten Bojan Djordjic händelseförloppet.

– Jag blev lite, inte ledsen, men störd av att Graham Hansen var tvungen att be om ursäkt. Hon kanske kan be om ursäkt till folk i Norge, landet är det viktigaste. Men hon ska också känna sig viktig när hon sätter sig i omklädningsrummet och sätter på sig sina skor, slog han fast under införsnacket.

”Konflikträdd”

Han menar att Riise bär lejonparten av skulden.

– Helt ärligt, vem annars ska starta? Hon (Graham Hansen) är den mest lysande stjärnan. Henne måste du kunna hantera. Det är lite typiskt norskt, svenskt, att man inte kan hantera de lysande stjärnorna när det krävs. Riise var tuff som spelare, som förbundskapten, alldeles för konflikträdd, sa Djordjic.

Han jämförde sedan med hur en liknande situation i det norska herrlandslaget hade sett ut.

– Snart kommer herrlandslaget säga att vi är bättre utan (Erling) Haaland och (Martin) Ödegaard. Det är lite Zlatan-syndromet i Sverige. Du måste kunna involvera dina största stjärnor, det är därför du är förbundskapten. Saker har gått framåt, du måste kunna behandla speciella spelare lite mer specifikt. Alla kan inte behandlas lika. Vissa är bättre än andra, sa han i Viaplay.

Graham Hansen startade mot Filippinerna. En match som Norge vann med hela 6–0, någonting som i sin tur innebär att laget är klart för åttondelsfinal.

ANNONS

LÄS MER:Tysklands chockförlust – föll mot Colombia

LÄS MER:Pressat Norge till åttondel efter 6–0-kross

LÄS MER:Blev historisk – första VM-spelaren i hijab

ANNONS