Blåvitts besked: Sana spelar inte mot AIK

Tobias Sana har inte deltagit på IFK Göteborgs träningar de senaste dagarna på grund av ”personliga skäl", hävdar tränaren Mikael Stahre.
Sedan meddelar Blåvitt att Sana inte kommer spela i helgens match mot AIK.

ANNONS
|

IFK Göteborgs tränare och den profilerade spelare Tobias Sana ska ha hamnat i en högljudd ordväxling under pausen i förlustmatchen (1–2) mot Kalmar FF i början av veckan.

Sana var inte med på torsdagens träning.

– Han tränar inte på grund av personliga skäl och vi kommenterar inte vad som händer/inte händer i omklädningsrummet, sade Stahre GP på torsdagen.

Sana saknades även på fredagens träning, men från IFK Göteborg kommer ingen annan förklaring än att det är personliga skäl som ligger bakom den offensive spelarens fortsatta frånvaro.

Dagen innan IFK Göteborgs möte mot AIK presenterar klubben dessutom truppen som åker mot Solna på lördagen. Då står det klart att Tobias Sana inte kommer spela.

ANNONS

Klubbdirektören: ”Inte troligt”

Inför mötet i allsvenskan har IFK Göteborgs klubbdirektör Håkan Mild varit fåordig om Sana. På Fotbollskanalens fråga om Sana kommer till spel säger Mild:

– Det är inte troligt. Men jag får först prata med Micke Stahre. Jag vet att ni pratat med honom i frågan, men det är inte troligt.

Mild vill inte kommentera anledningen till att Sana saknas.

Sana, som är inne på sitt sista kontraktsår i IFK Göteborg, producerade förra säsongen sju mål och fem målgivande passningar på 29 matcher. Han har spelat från start i IFK Göteborgs samtliga sex allsvenska matcher hittills i år.

LÄS MER:Tränarens uppgift att dra gränsen – men resultaten avgör alltid

LÄS MER:Tobias Sana i bråk med Mikael Stahre

ANNONS