Blåvitt vann med 12-6 mot Iron Maiden

På fredag ska Iron Maiden inta Ullevi. Men innan dess har det världskända bandet hunnit möta Blåvitt i en vänskapsmatch. Och Iron Maidens basist Steve Harris imponerade.
– Rör jag mig så enkelt som han gjorde i den åldern skulle jag vara nöjd, så mycket kan jag säga, säger Stefan Selakovic.

ANNONS
|

Iron Maiden befinner sig för närvarande på sin Legacy of the Beast Tour och imorgon är det inplanerat att de ska spela på Ullevi.

Men innan dess har bandet haft tid för lite fritid i Göteborg. Och det innebar att man åkte upp till Kamratgården för att spela fotboll.

Där vankades det nämligen en vänskapsmatch mot ett Blåvitt som bestod av personal, ledare, blåvita profiler och tidigare spelare.

Det brittiska bandet hade med sig egna fotbollskläder och tröjor som fick en att tänka på West Ham United.

Vilket inte är konstigt med tanke på att bandets basist och primära låtskrivare Steve Harris är ett stort West Ham-fan och har The Hammers logga på sin bas.

ANNONS

Från Iron Maidens sida var den enda bandmedlemmen som deltog Steve Harris men laget innehåll bandets manager och roadies.

Heavy metal-bandet mötte dock på tufft motstånd i form av ett Blåvitt som bland annat innehöll Stefan Selakovic och Jakob Johansson.

– Det var Gustav (Hessfelt) från Blåvitt som roddade det hela. Han visste att jag skulle gå på konserten, vi ska ju gå tillsammans. Så han frågade om jag ville vara med, säger Stefan Selakovic.

Hur skulle du bedöma din egen insats?

– Jag skulle beskriva den som stillastående. Framförallt givet åldersskillnaden på mig och Steve Harris. Rör jag mig så enkelt som han gjorde i den åldern skulle jag vara nöjd, så mycket kan jag säga, säger Stefan Selakovic.

”Det var nästan hockeystil”

Trots att det var klar Blåvit dominans på planen var Stefan Selakovic imponerad av den 66-årige Steve Harris fotbollskunskaper.

– Han såg vänsterfotad ut. Men hans högerfot var rätt fin också skulle jag säga, säger Stefan Selakovic.

IFK Göteborg ställde upp i en klassisk 4-4-2 och matchen varade på sedvanligt vis 90 minuter och spelades på fullplan.

Det stjärnspäckade Blåvitt lyckades också ta hem segern mot det kanske än mer stjärnspäckade Iron Maiden-laget då matchen slutade 12-6 till hemmalaget.

ANNONS

Stefan Selakovic analys av matchen var att Blåvitt drog nytta av sin stora trupp.

– Jag skulle säga att vi hade en rätt stor fördel av att kunna byta rätt mycket. Maiden hade bara en avbytare medan vi hade tio. Det var inte så rättvist. Dessutom var det fria byten, det var nästan hockeystil.

Stefan Selakovic ska som sagt själv se spelningen på Ullevi imorgon. Men han fick aldrig tid att framföra något önskemål om låtval.

– Haha, jag tror han bestämmer det själv. Jag ska dit med Sebban (Eriksson) och Jakob (Johansson) och Gustav (Hessfelt, koordinator i IFK Göteborg), så det blir roligt. Men jag ser fram emot The Wicker Man, det är min favoritlåt, säger Stefan Selakovic.

IFK Göteborgs trupp

Lagledare: Gustav Hessfelt

Andreas Drugge

Jonas Bergman

Stefan Selakovic

Jakob Johansson

Tommie Berggren

Fred Jähnke

Gabriel Andersson

David Vukovic

Marcus Hermansson

Martin Ljundahl

Kalle Olsson

Martin Wiggeborn

Marcys Longenius

Mattias Wiggeborn

Fredrik Larsson

Magnus Eriksson

Magnus Ring

Christer Jocke Olsson

Ville Viljanen

Marcello Milli

Thomas Hermansson

LÄS MER:Från läktaren till planen – möt IFK Göteborgs Linus Carlstrand

LÄS MER:Sam Larsson nobbar Blåvitt –klar för Turkiet

ANNONS