BK Häcken säljer Bénie Traoré till Sheffield United

För drygt ett år sedan bröt Bénie Traoré benet. Nu säljer BK Häcken skyttekungen till Premier League-klubben Sheffield United. Affären blir Häckens största någonsin. Det bekräftar klubben på sin hemsida.
– Jag unnar verkligen Bénie detta, säger Per Mathias Högmo.

ANNONS
|

Bénie Traoré kom till BK Häcken 2021. Då var det inte många som visste vem ivorianen var, men efter tolv mål på 14 allsvenska matcher under årets säsong har rubrikerna varit många och 20-åringen har ryktats till flera klubbar.

Nu står det klart att det blir Sheffield United som blir Traorés nästa klubbadress.

Under tisdagskvällen presenterades anfallaren.

Tidigare var Patrik Wålemark till Feyenoord klubbens dyraste försäljning på 40-50 miljoner kronor medan Traoré-affären totalt ska vara värd 65 miljoner kronor, inklusive bonusar, för BK Häcken, enligt GP:s uppgifter.

Under 2022 hade BK Häcken totalt intäkter på 260 miljoner kronor, klubbens största omsättning genom tiderna. Med försäljningen av Bénie Traoré och det pågående Europaspelet talar mycket för att BK Häcken kliver över drömgränsen 300 miljoner i total omsättning fotbollsåret 2023.

ANNONS

Per Mathias Högmo unnar Bénie Traoré flytten

Traoré blev skadad i en cupmatch mot Hammarby förra året. Tränaren Per Mathias Högmo är stolt över anfallaren och den resan han har gjort sedan dess.

– För ett år sedan kunde han knappt jogga och löpa och hade en osäker fotbollsframtid på grund av benbrottet. Sättet han tagit sig tillbaka för att bli en skyttekung i allsvenskan glädjer ett coachhjärta så till den milda grad. Han hade också en tuff familjesituation nyligen och var hemma hos sina åtta syskon och sin mor. Jag unnar verkligen Bénie detta, säger Högmo.

Högmo menar att den här typen av försäljning är ett bevis på att klubben växer.

– För Häcken som klubb så säljer vi direkt till Premier League och bryter en ny barriär där. Vi stärker ekonomin ytterligare, och tar man med Wålemark-affären så börjar vi komma upp på en ny nivå av spelarförsäljningar.

Sheffield United-tränaren om Bénie Traoré

Paul Heckingbottom, manager för Sheffield United säger till klubbens hemsida:

– Bénie är en ung spännande spelare som jobbar hårt och använder sin snabbhet för att pressa motståndarna och därtill är han ett konstant hot att använda sig av i djupled.

LÄS MER:Per-Mathias Högmos uppmaning till Häcken-fansen – en regndans inför avspark

LÄS MER:Kapten Samuel Gustafsons varning: Där är vi oprövade

LÄS MER:Johan Hammar tillbaka efter skadan: ”Varit jättejobbigt”

ANNONS