Gustav Berggren.
Gustav Berggren. Bild: SIMON HASTEGÅRD

BK Häcken lämnar Spanien utan seger

0–0 mot Sarpsborg 08 FF. I och med det lämnar BK Häcken Spanien utan seger – och med bara ett gjort mål framåt.
– Det är för lite. Effektiviteten måste upp, säger tränare Per-Mathias Högmo.

ANNONS
|

Valgeir Fridriksson och Jonathan Rasheed från start! Det var de stora utropstecknen i BK Häckens lag inför fredagens träningsmatch mot Sarpsborg 08 FF – de gulsvartas sista under träningslägret i Spanien.

Just Jonathan Rasheed tvingades ingripa tidigt. Ett tungt skott behövde styras över ribban.

Efter det fick vi inte se speciellt många fler målchanser under den första halvleken. Underhållningen var sådär.

LÄS MER:Leo Bengtsson om råttpaniken i nya lägenheten

Det närmaste BK Häcken kom ett ledningsmål var när Kristoffer Lund sköt utanför med högern, efter en fin lobbframspelning av Mikkel Rygaard, och när Oscar Uddenäs sköt utanför med vänstern, efter en tittfintsfrispark från Erik Friberg.

– Det glädjer mig att se många av de anfallen som vi hade i perioder av den första halvleken. Vi spelade runt dem. Också starten av andra halvlek. Det är egentligen bara målen som saknas. Det är såklart viktigt. Vi skulle ha gjort en två, mål på de öppna chanserna vi hade, säger tränaren Per-Mathias Högmo.

ANNONS

Paus.

Flera målchanser i andra

Fler vassa målchanser i den andra halvleken. Leo Bengtsson fick de första, däribland ett hårt vänsterskott som räddades med en benparad.

Därefter hade Sarpsborg 08 FF ett skott i ribban, Laurent Mendy, och Guillermo Molins en boll i nät – dock ditskickad med armen.

LÄS MER:Sms:et efter Amane Romeos succématch

Efter det, ganska avslaget. Matchen slutade 0–0.

I och med resultatet, och de tidigare matcherna (0–0 mot FK Rostov och 1–2 mot FK Lokomotiv Moskva) lämnar BK Häcken träningslägret i Spanien utan seger.

– Vi har släppt in två mål på fasta situationer på tre matcher här. Det är det. Vi bygger en solid defensiv som blir viktig att ha med oss i det vidare arbetet, säger Högmo.

Men ni har bara gjort ett framåt, oroar det?

– Det är för lite. Effektiviteten måste upp flera hack. Vi skapade chanser både mot Rostov och här. Och vi hade också ett par stora chanser mot Krasnodar.

Vad lämnar du träningslägret med för känsla?

– Jag vill säga att vi tar med oss en go känsla. Många goa svar och en del tydliga delar där vi måste fortsätta utvecklas. Det har varit bra 14 dagar, absolut.

Nästa helg inleds svenska cupen. BK Häcken möter Ytterhogdals IK på bortaplan.

ANNONS

Fakta: Så startade BK Häcken

(4–3–3): Jonathan Rasheed – Valgeir Fridriksson, Franklin Tebo, Even Hovland, Kristoffer Lund (Yannick Adjoumani, 46) – Mikkel Rygaard (Alexander Faltsetas, 64), Erik Friberg (Amane Romeo, 46), Gustav Berggren (Sebastian Lagerlund, 84) – Oscar Uddenäs, Bénie Traore (Jasse Tuominen, 64), Leo Bengtsson (Filip Trpcevski, 75)

ANNONS