BK Häcken FF vann efter omdiskuterat mål mot Växjö

BK Häcken FF studsade tillbaka efter CL-uttåget mot Arsenal.
Under måndagen besegrades Växjö, men Hisingsklubbens ledningsmål blev omdiskuterat.
– Det är sjukt frustrerande, säger Växjös Emma Pennsäter till Viaplay.

|

Häcken tog direkt kommandot i matchen och det var Tabby Tindell som fick första halvleks hetaste målchans i den 20:e minuten när Johanna Fossdala Sörenesen vek in från kanten och sköt ett skott som Tindell styrde precis utanför.

Tio minuter senare fick Tindell en ny chans, och detta efter en konstig situation.

Växjö-anfallaren Arna Nielsdotter kom från en offsideposition när hon mötte bollen. Domaren blåste korrekt för offside. Därefter uppstod det märkliga. Växjö stoppade bollen med handen då de trodde att de hade fått frispark. Det stämde inte och Häcken valde därför sätta igång spelet direkt med bollen liggandes på Växjös planhalva. Bortalaget var inte beredd på det vilket gjorde att ytor öppnade upp sig för Tabby Tindell som placerade in 1–0 till hemmalaget tämligen ostört.

Växjös lagkapten Emma Pennsäter var märkbart irriterad vid halvtidsintervjun.

– Det är en offside på deras planhalva och vi stannar bollen på vår planhalva. Jag tycker att man bör flytta bak bollen till var den var för man vinner ju några extra meter på det. Det är dåligt bara, säger hon och fortsätter:

– De får ett skitmål så det är sjukt frustrerande, säger hon till Viaplay.

Bara minuter efter Tabby Tindells ledningsmål utökade Alice Bergström till 2–0. 21-åringen var belåten med sitt avslut.

– Jag kände att jag fick på en bra träff så det var jävligt skönt att se den segla in. När man spelar på vänsterkanten har man högerfoten inåt och då var det bara att prova.

Bergström klev fram igen

Häcken fortsatte att dominera matchbilden i andra halvlek och i 63:e minuten gjorde Bergström 3–0 till hemmalaget. Målet var spelarens femte i allsvenskan.

Det blev aldrig farligt för Häcken när tabellnian försökte forcera i slutet av matchen. Hisingslaget utökade i stället till 4–0 genom Felicia Schröder och laget kunde enkelt hålla ut och vinna. 4–0-segern innebär att BK Häcken FF vunnit fyra raka allsvenska matcher.

På lördag väntar Vittsjö i Skåne för BK Häcken FF.

Så startade BK Häcken FF (4–2–3–1)

Jennifer Falk– Hanna Wijk, Josefine Rybrink, Emma Östlund, Juntilla Nelhage –Fossdalsá Sörensen, Ruby Grant – Tabby Tindell, Anna Anvegård, Alice Bergström – Paulina Nyström.