IFK Göteborgs Junes Barny får vård under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Helsingborg.
IFK Göteborgs Junes Barny får vård under fotbollsmatchen i allsvenskan mellan IFK Göteborg och Helsingborg. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Barny tillbaka – med specialskydd i ansiktet

Junes Barny tränade under onsdagen för första gången med den specialmask som gör att han är tillgänglig för spel redan mot IFK Norrköping på måndag.

ANNONS
|

Det var mot Helsingborg i omgång fyra som IFK-mittfältaren krockade med lagkamraten Carl Starfelt och tvingades utgå. Senare upptäcktes att okbenet var av på tre ställen varefter operation följde.

För att kunna träna och spela har Junes Barny ihop med IFK Göteborg tagit fram ett specialskydd för ansiktet tillverkat i läder som under onsdagen testades för första gången.

– Det kändes bra. Jag kommer få ha det ett tag så det är lika bra att vänja sig, sade Junes Barny efter träningen.

Operationsärren är knappt synliga och svullnaden borta. Mittfältaren har heller ingen smärta – och kan därför vara med och konkurrera till IFK:s nästa match mot IFK Norrköping på bortaplan.

ANNONS

Vibe fortfarande aktuell

– Det är tuff konkurrens, det är så det ska vara och inget jag stressar upp mig för. Det höjer alla, menade Junes Barny.

I de två senaste matcherna har August Erlingmark och Alhassan Yusuf balanserat IFK:s mittfält centralt. Offensivt har Patrik Karlsson Lagemyr spelat.

Tränaren Poya Asbaghi berättar att Barny är aktuell för truppen till nästa match, det är i högsta grad även Amin Affane, som tränade för fullt under onsdagen.

Beslut om Lasse Vibes medverkan mot IFK Norrköping fattas under lördagen eller allra senast söndag. Han är dock inte redo för 90 minuter ännu. Däremot är det tveksamt om Nzozi Toko är redo för spel. Sebastian Eriksson tränade för fullt under onsdagen efter att ha gjort comeback med U21-laget i måndags och kan också komma att bli aktuell för truppen.

LÄS MER:Se Sebastian Erikssons återkomst i Blåvitt

ANNONS