August Erlingmark om ”Hata Gais”-ramsan: ”Sista gången”

Känslorna svallade efter derbyt mellan IFK Göteborg och Gais. I firandet drog August Erlingmark igång en ”Hata Gais-ramsa” med supportrarna.
Något han ångrade dagen efter.
– Det var sista gången, säger han i GP-sportens podd ”Inga Dönare”.

ANNONS
|

Det har varit ett pressat IFK Göteborg i många, många veckor där man inte lyckats ta sig ifrån bottenstriden. En strid som man visserligen fortfarande är kvar i men under måndagskvällen kom en blytung seger.

Det blev 2–0 mot Gais i derbyt.

Tre poäng, och en väldigt stor lättnad hos de blåvita spelarna.

– Det är härliga minnen, såklart. Det var jävligt skönt att vakna upp med en derbyseger och tre poäng. Idag mår man bra, säger han i GP-sportens podd ”Inga Dönare” och fortsätter:

– Samtidigt är vi fortfarande i ett prekärt läge i tabellen så man får inte hålla på ... men igår fick vi njuta och verkligen fira med våra fans. Det blir något extra i derbyn, såklart. Vi njöt rätt bra och nu får man mysa lite innan man ser framåt.

ANNONS

Efter segern firade August Erlingmark rejält. Först retade han upp Alexander Ahl Holmström innan han drog igång en ”Hata Gais-ramsa” med de blåvita supportrarna.

– Den kanske man inte skulle ha gjort. Jag tänker att det inte var så bra, säger han och fortsätter:

– Det gör ju inget men det är lite onödigt. Det är sista gången jag gör något sådant. Det var onödigt och jag skulle bara firat med våra fans.

Hör det inte till lite?

– Jo, absolut, absolut. Men det var lite mer passande när jag var 19 men nu får det räcka.

Förutom det pratar August Erlingmark om Blåvitts läge i tabellen, samtalen med sin pappa Magnus och får även reda på mammas utskällning av delar av Inga Dönare-ensemblen på läktaren på Gamla Ullevi.

Förutom August Erlingmark är även Fredrik Holmberg med i avsnittet och ger en grönsvart bild av måndagskvällen.

Det blir även snack om Sören Börjesson och hans betydelse för Öis och hans hastiga bortgång, vi tar pulsen på Häckens damlag, snackar om Elfsborg äventyr ute i Europa och givetvis även Bosko Orovics senaste frispel.

Det och mycket mer i veckans avsnitt.

ANNONS