Bild: MAGNUS LEJHALL

Atashkadeh lämnar Örgryte

William Atashkadeh fortsätter inte i Örgryte. Klubben väljer att utnyttja en option och avsluta kontraktet från 31 maj.

ANNONS
|

I det första kvalmötet med Mjällby i fjol tvingades William Atashkadeh lämna planen. Han var skadad, hade drabbats av en total avslitning av ledbandet på insidan av knäet, och lade sig sedermera på operationsbordet.

Trots skadan erbjöd Örgryte Atashkadeh en förlängning av hans befintliga avtal. Det nya kontraktet undertecknades den i början av december 2017 och gällde fram till och med den 30 november 2018 med klausuler.

En av de där klausulerna innefattade rätten att säga upp avtalet per den sista maj senast den 15:e samma månad.

Den har Örgryte nu utnyttjat.

– Vi har haft ständig kontakt sedan skadan. Jag har följt William under hans rehabtid och beklagar att den tar längre tid än vad vi hade hoppats på. Jag är tacksam över att William förstår vår situation. Att vi med vår ekonomi måste prioritera spelare som är aktuella för spel för oss till sommaren och hösten. Jag och hela ÖIS Fotboll önskar honom ett jättestort lycka till, säger Örgrytes chefsscout Kent Carlzon i ett pressmeddelande.

ANNONS

LÄS MER:Askebrand om talangen: "Som en vajande majskolv"

Atashkadeh själv:

– Jag vill tacka ÖIS för alla år jag har haft i klubben. Alla supportrar som har stöttat trots att det har varit mycket upp- och nedgångar, stödet har alltid betytt mycket. Jag vill även tacka ÖIS för att de fanns där för mig och hjälpte mig med rehaben. Jag önska grabbarna och hela föreningen stort lycka till i framtiden.

Ännu inte börjat träna fotboll

När GP når Örgrytes klubbchef Niklas Allbäck säger han:

– Jag hänvisar till pressmeddelandet. I övrigt vill jag inte kommentera.

LÄS MER:Sex utropstecken i Göteborgsfotbollens säsongsinledning

Atashkadeh kör fortfarande rehabilitering efter den tunga knäskadan. Han har ännu inte kunnat börja träna fotboll.

– Nej, vi har hållit honom tillbaka lite eftersom vi vet att det kan komma bakslag om man går på för tidigt. Men han har jobbat på bra och är i stort sett helt okej nu. I princip skulle han kunna börja med fotbollsträning nu, säger Örgrytes läkare Lars Pettersson.

Han har följt Atashkadehs resa tillbaka.

– Allt har gått bra enligt min uppfattning, det har gått programenligt.

Totalt blev det 71 seriematcher och 34 mål i Örgryte för William Atashkadeh.

ANNONS