Asbaghis domarkritik efter IFK Göteborgs förlust mot AIK

Förlust borta mot AIK efter både straff och rött kort emot sig. Då var IFK Göteborgs tränare Poya Asbahgi minst sagt besviken över domarinsatsen.
– Det är tufft nog som det är här, säger han.

ANNONS
|

I förrförra omgången förlorade IFK Göteborg borta mot Hammarby med 2-6 efter en usel start, med 0-3 i baken efter 13 minuter.

Under onsdagskvällen väntade ett guldjagade AIK på Friends Arena. Den här gången höll Göteborg tätt åtminstone första kvarten, och borde också ha haft ledningen. Redan efter åtta minuter serverade Nzuzi Toko Robin Söder mer eller mindre öppet mål.

Men Söder fick ingen kraft i avslutet med vänstern och på mållinjen stod Per Karlsson och agerade räddande ängel, för AIK då.

Straff för AIK

Efter att André Calisir dragit i Henok Goitom i andra änden av planen drygt tio minuter senare fick AIK läge att göra 1-0 från straffpunkten. Det läget förvaltade Sebastian Larsson hur säkert som helst och rullade in bollen i Giannis Anestis vänstra hörn.

ANNONS

I andra halvlek var Calisir i strålkastarljuset igen, när han fick direkt rött kort sedan Tarik Elyounoussi gått ned i en kontring.

Efter matchen var Poya Asbahgi besviken över domarinsatsen.

– Jag kan inte uttala mig om en situation, men när det är flera situationer och vi inte gynnas i någon av dem, återigen i Stockholm, så ser man ett mönster, säger han och fortsätter:

– Vi har André, han får inte bara straff emot sig. Han får också gult i samma veva för något som jag inte ser. Det ser billigt ut.

– Sen har vi Andrés tackling i andra där det är direkt rött. I alla utfall där det finns ett värstascenario så får vi det. Och det är inte första gången i Stockholm. Det är tufft nog att möta lagen som det är, säger Asbaghi.

Sebastian Eriksson håller med sin tränare om att AIK fick domsluten med sig gällande straffen och det röda kortet.

– Det var väldigt billigt tyvärr. Det känns som AIK får de här situationerna med sig här. Hade det varit på Ullevi så hade kanske utgången i båda situationerna varit en annan, säger Eriksson.

Friläge direkt för Vibe

Efter att Robin Söder fått en stämpling precis i slutet av första halvlek ersattes han i andra halvlek av Lasse Vibe.

ANNONS

Just Vibe fick ett gyllene läge att kvittera omgående. Bara sekunder efter avsparken stressade han Panajotis Dimitriadis, vann bollen och kom fri med Linnér. Men avslutet var inte det bästa och gick rätt på Linnér.

IFK Göteborg försökte sedan hitta igenom AIK-försvaret, men gick bet på erkänt försvarsstarka AIK.

Det blev inte direkt enklare när André Calisir med 20 minuter kvar att spela fick sitt röda kort vid en AIK-kontring.

– Där tror väl alla att matchen är död, men egentligen känns det inte som att vi tappar en man, säger IFK-tränaren Poya Asbaghi.

"Det är surt"

Ett decimerat IFK jagade sedan förgäves en kvittering, och hade bra chanser genom kanske främst Lasse Vibe.

Men AIK höll tätt och IFK Göteborg åkte på sin tionde raka förlust i Stockholm, matcher mot Djurgården och Hammarby inräknade.

– Det känns inte som en kvittering är långt borta i dag. Vi gjorde det mesta rätt men åker ändå hem med en förlust, vilket är surt, säger Asbaghi.

Förlusten innebär att Göteborg nu har sex poäng upp till Malmö FF (med en match mindre spelad) och Hammarby på tredje respektive fjärdeplatsen, där en tredjeplats ger garanterad Europa-plats.

ANNONS