Alexander Sörloth om bråket med Lars Lagerbäck

Lars Lagerbäck hamnade i ett infekterat bråk med Alexander Sörloth.
Nu berättar den norska stjärnan om hur han upplevde det.
– Det var svart i en sekund, säger han till TV2.

ANNONS
|

Lagebäck var förbundskapten för Norge när det hela ägde rum. Bråket med anfallaren startade i samband med ett möte med Serbien – och fortsatte sedan en lång tid därefter.

Sörloth var öppen med sin kritik mot Lagerbäck och hur det norska landslaget spelade. I sin självbiografi skrev Lagerbäck om Sörloth:

”Sedan jag startade som tränare år 1977 och från 1990 inom internationell fotboll har jag aldrig upplevt ett sådant oprofessionellt beteende från en spelare. Det har inte varit i närheten av det”.

Sörloth har inte pratat öppet om bråket – förrän nu, i en intervju med norska TV2. Han kommenterar då det utspel som Lagerbäck stod för gällande ett möte med Cypern. I detta missade Sörloth flera klara målchanser varpå Lagerbäck två år senare påpekade att anfallaren minsann inte var så tuff där och då.

ANNONS

”Det saknades respekt”

– Då blev jag arg. Då blev jag väldigt arg. Sedan minns jag att jag stod upp och sa "det säger du inte till mig". Innan dess hade vi bara diskuterat fotbollsrelaterade saker och sedan kom sticket. Det kom liksom från ingenstans och träffade mig verkligen, så då agerade jag bara. Jag vill tro att jag är ganska reflekterande och kan tänka på vad jag säger och gör, men precis där och då gick ridån ner, jag ställde mig upp, "säg inte det till mig", så kom några människor in och lugnade ner situationen lite. Det var svart i en sekund, säger Sörloth och fortsätter:

– Det var bara orimligt. Det hade ingenting att göra med vad vi pratade om och då tar du upp det. Det var tydligt att han hade tänkt på det. Jag kunde inte förstå hur det gick till. Det saknades respekt.

Trots proportionerna det fick – bråket tapetserades på norska löpsedlar – ångrar Sörloth ingenting.

– Jag står för allt jag sa. Jag var alltid saklig, vi diskuterade bara fotbollsrelaterade saker. Om du tar allt jag sa bokstavligt, då kan jag stå bakom det till 100 procent. Men om jag ska se mig själv i spegeln så kanske temperaturen blev lite för hög ibland. Jag kunde uppfattas som väldigt, väldigt irriterad. Då kan man säga att i fotboll måste det finnas ett tak. Jag växte upp med det. Jag trodde att det var det. Och då var den kanske inte så hög trots allt, säger han till TV2.

ANNONS

Sörloth har haft större framgångar i landslaget sedan Ståle Solbakken tog över. Lagerbäck lämnade Norge 2020 och är nu expert i Viaplay.

LÄS MER:Lagerbäck: Landslaget ett frågetecken

LÄS MER:Lagerbäck: "Vet inte ens om Ronaldo var så bra"

LÄS MER:"Mäster Sören" – mannen som jobbat med tre förbundskaptener

ANNONS