Alexander Axén går in i Örebro SK

Örebro SK kämpar för sin överlevnad i superettan. Nu tar klubben in Alexander Axén.
– Det känns bra vi hittat en bra lösning där vi får in Alexander som en extra resurs, säger tränare Christian Järdler till klubbens hemsida.

ANNONS
|

Alexander Axén har varit tränare för Örebro SK i flera sejourer och nu är Max-experten tillbaka i klubben. Den förre Gais-tränaren kommer gå in som sportslig rådgivare kring herrlaget.

– Det känns bra vi hittat en bra lösning där vi får in Alexander som en extra resurs. Han kommer hjälpa oss att bedöma spelet och spelare mer objektivt med nya ögon utifrån. Dessutom kommer han fungera som bollplank och stöd och även delta i våra diskussioner och förberedelser kring träning och match. Det är positivt att känner några av spelarna sedan innan och att han har tidigare erfarenhet av denna lösning då han själv var i samma situation under sin tid i Gais, säger ÖSK-tränaren Christian Järdler till klubbens hemsida.

ANNONS

”Ett värdefullt tillskott”

”Rollen innebär att han kommer vara på ett antal träningspass varje vecka, agera bollplank och bidra med nya tankar och idéer”, skriver klubben.

Örebro ligger i skrivande stund på elfte plats i superettan, på samma poäng som Gefle på kvalplats.

– Med tanke på hur tabelläget ser ut, känner vi att vi behöver tillföra ytterligare resurser till herrlaget för att skapa så goda förutsättningar som möjligt för att göra en bra avslutning på säsongen. Vi har stort förtroende för Christian och att vi nu kan addera Alexander till teamet i den här rollen tror vi kommer bli ett värdefullt tillskott, säger ÖSK:s ordförande Lars Larsen.

Planen just nu är att Axén ska vara kvar i rollen säsongen ut.

– Det här är en lösning för de här nio matcherna, sedan är vår tanke att vi ska in en ny sportchef, säger Lars Larsen till NA.

LÄS MER:Örgryte tog viktig seger mot Brage

LÄS MER:IFK Göteborgs dröm – en repris från 2021: ”Vore jäkligt skönt”

LÄS MER:Stefan Billborn om enorma pressen och utskällningarna

ANNONS