Ada Hegerberg skadad – kan inte spela mot Filippinerna

Hon lämnade planen av oklar anledning mot Schweiz. Nu står det klart Norges storstjärna Ada Hegerberg missar måstematchen mot Filippinerna.

ANNONS
|

Norge har haft en tung start på VM. Först förlorade laget mot Nya Zeeland i premiären och mot Schweiz blev det bara ett poäng. Således måste Norge vinna mot Filippinerna för att ha en chans för att gå vidare till slutspelet – och då måste de göra de utan sitt anfallsvapen.

För det var samtidigt som Sverige gjorde sig redo för att möta Italien det blev bekräftat att den norska anfallaren och Lyon-spelaren Ada Hegerberg missar landslagets avgörande möte mot Filippinerna.

Det var i matchen mot Schweiz som Hegerberg helt plötsligt lämnade planen av oklar anledning. Efteråt kom det uppgifter på att anfallaren hade skadekänning och nu står det klart att hon missar den avgörande gruppspelsmatchen.

ANNONS

– Vi fortsätter rehabiliteringsjobbet med sikte på att göra Ada spelklar till nästa match, om vi fortsätter i turneringen, säger Trygve Hunemo, läkare i norska landslaget, i ett pressmeddelande enligt VG.

ANNONS