Bruno Fernandes tror inte att Cristiano Ronaldos bryska avslut med Manchester United påverkar Portugal i Qatar-VM.
Bruno Fernandes tror inte att Cristiano Ronaldos bryska avslut med Manchester United påverkar Portugal i Qatar-VM. Bild: Jonas Ekströmer/TT

Fernandes: Ronaldo påverkas inte

Cristiano Ronaldo pratade ut i en tv-intervju, sade vad han tyckte och kände om Manchester United.
En öppenhet som ledde till att han nu lämnat klubben.
– Jag tror inte att det har påverkat hans fokus på VM, säger landslagskompisen Bruno Fernandes inför Portugals möte med Ghana.

ANNONS
|

Portugal har egentligen fokus på en enda sak: torsdagens VM-premiär mot Ghana.

Det var också vad Bruno Fernandes främst ville prata om på presskonferensen inför deras match på Stadium 974 i Doha.

Mittfältaren fick dock svårt att ducka ämnet.

En hel del av frågorna handlade nämligen om Cristiano Ronaldo och stjärnans sorti från Manchester United, där Fernandes spelar.

– ”Chris” och jag har inte pratat om det här. Vilket inget är konstigt. Det var hans beslut. Men nu är vi fokuserade på landslaget, på VM och ni vet alla hur viktigt det är för ”Chris” att spela i landslaget, och för alla andra för den delen, säger han.

ANNONS

– Vi är i VM och det är drömmen för alla spelare.

"Ingen respekt"

Cristiano Ronaldo har varit i rejält blåsväder efter sin uppmärksammade tv-intervju med Piers Morgan, där han kritiserade klubben, ägarna och tränaren.

– Jag har ingen respekt för honom, för han visar ingen respekt för mig. Om du inte visar mig respekt, kommer jag aldrig att visa dig respekt tillbaka, sade han om tränaren Erik ten Hag.

Vidare bedyrade han att klubbens ägare, familjen Glazer, endast bryr sig om det marknadsmässiga och inte det sportsliga, samt att han kände sig "förrådd".

Efter den omtalade intervjun avslutades Cristiano Ronaldos kontrakt med Manchester United.

"Klubben vill tacka honom för hans otroliga bidrag under två sejourer på Old Trafford", skrev klubben på sin webbplats.

Kort därefter uttalade sig även Cristiano Ronaldo.

"Efter konversationer med Manchester United har vi gemensamt kommit fram till att bryta kontraktet i förtid. Jag älskar Manchester United och fansen, det kommer aldrig att ändras. Men det känns som rätt tillfälle att söka en ny utmaning för mig nu", sade 37-åringen i ett uttalande.

"Varit en inspiration"

Bruno Fernandes:

– Det har varit ett privilegium att spela med Cristiano i landslaget. Cristiano har alltid varit en inspiration för mig och det var en dröm att få spela med honom även i klubblaget. Men allt varar inte för evigt. Det var en rolig tid för mig och kul så länge det varade. Nu tog han ett beslut för hans fortsatta liv, hans karriär och det måste vi respektera.

ANNONS

Förbundskapten Fernando Santos har heller inte märkt att situationen kring Ronaldo har tagit tid och energi under samlingen inför VM-starten.

Och han viftar snabbt bort att det kan påverka Portugal i VM.

– Nej, jag tror inte att det gör det. Jag tror inte ens att spelarna har pratat om. Ämnet har inte kommit upp någon gång, inte ens från honom själv, säger han.

– I stället är alla fokuserade på VM, stämningen i laget är bra och de vet vad de ska göra.

Cristiano Ronaldo pratade ut i en tv-intervju, vilket ledde till att hans kontrakt med Manchester Uniteds bröts. Arkivbild.
Cristiano Ronaldo pratade ut i en tv-intervju, vilket ledde till att hans kontrakt med Manchester Uniteds bröts. Arkivbild. Bild: Armando Franca/AP/TT
ANNONS