Felix Rosenqvist inblandad i krasch i Indy 500

Med bara 14 varv kvar av Indy 500 orsakade Felix Rosenqvist en rejäl kollision efter att ha dragit in i muren.
Med sig i fallet drog han Kyle Kirkwood som körde in i svensken, vidare ini muren och hamnade sedan upp och ner på banan.

ANNONS
|

Felix Rosenqvist var med och fajtades om segern i Indy 500, men när 16 varv återstod försvann den chansen.

Efter att ha blivit omkörd av Josef Newgarden gick svensken in i muren och tog med sig Kyle Kirkwood i kraschen. Den sistnämndes bil slog runt och hamnade upp och ner på banan. Tv-bilderna visade hur det slog lågor ur bilen, men amerikanen klarade sig som tur var utan skador.

– Allt hände så fort, du vet inte riktigt vad som händer. Allt jag hört nu är att jag var uppe i muren vilket aldrig är en bra sak i Indycar. Men som tur var är bilarna väldigt säkra, det hade kunnat vara mycket värre med tanke på vad som hände, säger Kyle Kirkwood i Viaplays sändning.

ANNONS

Kraschen hade kunnat få ett värre slut på flera sätt då ett däck flög över säkerhetsbarriären mot läktaren, men som tur var landade det till slut på parkeringen mellan två läktare och en katastrof undveks.

Loppet avbröts tillfälligt men återupptogs sedan.

Marcus Ericsson hade chansen att vinna hela tävlingen, men efter ytterligare en rödflagg och omstart fick han till slut se sig besegrad av Josef Newgarden.

ANNONS