Donovan Mitchell (till vänster i bild) och Rudy Gobert (till höger) är de två första spelarna i NBA som smittats av coronaviruset.
Donovan Mitchell (till vänster i bild) och Rudy Gobert (till höger) är de två första spelarna i NBA som smittats av coronaviruset. Bild: Duane Burleson

Efter virushånet – lagkamraterna smittade

Först hånade NBA-stjärnan Rudy Gobert coronaviruset – sedan blev han själv smittad.
Han blev då det första bekräftade fallet i NBA som ledde till att ligan skjuts upp på obestämd tid.
Nu har även Goberts lagkamrat Donovan Mitchell drabbats av viruset.

ANNONS
|

Amerikanska basketligan NBA har stängts ner på obestämd tid efter att den franska centern Rudy Gobert, till vardags i Utah Jazz, smittats av det nya coronaviruset.

Dagen efter beskedet om att ligan ställs in kom nästa bekräftade virusfall, och återigen är det en Utah Jazz-spelare som drabbats.

Spelaren det rör sig om är Goberts lagkamrat och lagets stora stjärna Donovan Mitchell, som själv bekräftade nyheten via sociala medier.

"Tack till alla som har hört av sig efter nyheterna om mina prover. Vi lär oss mer om allvaret i situationen och förhoppningsvis kan människor fortsätta lära sig och förstå att de behöver agera ansvarsfullt, både för sin egen hälsa och sin omgivnings välmående.", skriver han i ett inlägg på Instagram.

ANNONS

Skojade om coronaviruset

I anslutning till att nyheten om Rudy Gobert började ett videoklipp cirkulera på sociala medier där fransmannen skämtar friskt om viruset.

I klippet besvarar Gobert en fråga om coronaviruset med att röra alla mikrofoner och bordet som är framför honom innan han springer iväg.

Ett par dagar senare blev han det första bekräftade coronafallet i NBA.

I efterhand har han bett om ursäkt för sitt agerande och berättat att han känner sig "rädd, ångestfylld och generad".

ANNONS