Efter nya målsuccén – Zlatan borta i veckor

Zlatan Ibrahimovic, 39, fortsätter att imponera för sitt Milan och slog till med två mål i 3-1-segern mot Napoli. Svensken tvingades dock lämna planen skadad och blir borta i veckor.

|

Cristiano Ronaldo gjorde vad han kunde och gick upp i delad ledning i skytteligan i Serie A med Zlatan Ibrahimovic inför mötet mellan Napoli och Milan.

Där skulle Zlatan se till att han nu är ensam skytteligaledare efter att den 39-årige svensken slagit till med dubbla fullträffar.

Han började med att göra 1-0 efter ett inlägg från Theo Hernandez och fortsatte sedan med att slå till även i andra halvlek, den gången efter ett inlägg av Ante Rebic och hyllades av C More-experten, Hasse Backe.

– Det är ett konstnummer att stöta in den med knät. Det är inte så lätt, säger han.

Det kunde ha blivit ett hattrick för Zlatan men målet vinkades av för offside. Efter fullträffarna mot Napoli har han nätat i samtliga matcher i ligan den här säsongen och har efter sex spelade matcher gjort tio mål.

Att han trots sin ålder betyder mycket för Milan är ingen vidare hemlighet.

Efter matchen fortsatte hyllningarna till Zlatan, den här gången av motståndartränaren, Gennaro Gattuso.

– Milan tror fullkomligt på Zlatan och 100 procent på det de gör. Han ser ännu starkare ut nu än vad han gjorde för tio-tolv år sedan, säger Gattuso.

Därför var det oroväckande bilder för den italienska storklubben när Zlatan med tio minuter kvar tvingades byta och fick sitt lår lindat. Efter matchen var det dock lugnt i Milan-lägret.

– Vi har inte så mycket information just nu, det ser ut som ett muskelproblem. Vi måste vänta några dagar innan vi kan se vidden av skadan, säger Milans assisterande tränare Daniele Bonera till Sky Sport Italia.

På måndagen rapporterade Sky Sport att svensken blir borta tre till fyra veckor men senare under dagen meddelade en talesperson för Milan att det rör sig om två till tre veckor, det skriver TT.