Ammar Ahmed gjorde 2–0 på frispark när Dalkurd besegrade Öster i Växjö. Arkivbild.

Dalkurd först att besegra Öster

|

Öster var utan poängförlust i superettan i fotboll efter tre omgångar. I den fjärde kom första förlusten, 1–2 mot Dalkurd hemma på Myresjöhus Arena.

Därmed är det Borlängelaget som är fortsatt obesegrat, med två trepoängare och två oavgjorda matcher.

De fasta situationerna blev avgörande. Richard Yarsuvat öppnade målskyttet på straff i den 25:e minuten – hans andra fullträff för säsongen. I den 75:e minuten avgjorde Ammar Ahmed matchen när han slog in en frispark fram till 2–0. Mario Vasilj reducerade på nick i den första tilläggsminuten.

Dalkurd klev i och med segern upp till tredje plats i tabellen.

Öster förlorade serieledningen till Värnamo som gjorde 1–0 borta mot Degerfors i den tredje tilläggsminuten. Melvin Frithzell nickade in målet som såg till att det är dubbelt Småland i tabelltoppen.

Karl Söderström och Thomas Boakye gjorde målen när Varberg tog första segern för säsongen, 2–1 hemma mot Frej. Philip Wiström gjorde Frejs tröstmål.

Mötet mellan Gais och Helsingborg slutade mållöst.