Carl Bengtström tog EM-brons och satte nytt svenskt rekord

Carl Bengtström hade en otrolig tisdag i Rom.
Örgrytelöparen knep EM-bronset efter att han slagit Sven Nylanders 28-åriga rekord på 400 meter häck.

ANNONS
|

Det fanns två stora anledningar att fira för Carl Bengtström: Ett EM-brons och ett nytt svenskt rekord på 400 meter häck. För Örgryte-löparen råder dock inga tvivel om vilken av meriterna som han är stoltast över.

– Den (medaljen) väger mycket mindre än tiden, säger han till SVT.

Bengtström sprang i mål på 47,94, vilket är fyra hundra delar snabbare än Sven Nylanders rekordtid från OS i Atlanta 1996.

– Den här tiden är ... det är otroligt stort att springa under 48 sekunder, jag har sagt att möjligheten har funnits, men jag måste sätta ett bra lopp, vilket jag kände att jag gjorde nu. Det är otroligt skönt att jag kunde hålla ihop allting.

ANNONS
Carl Bengtström kom trea bakom favoriten Karsten Warholm (guld) och hemmalöparen Alessandro Sibilio (silver).
Carl Bengtström kom trea bakom favoriten Karsten Warholm (guld) och hemmalöparen Alessandro Sibilio (silver). Bild: JOEL MARKLUND

Näst intill perfekt lopp

Carl Bengtström fick börja på den yttre banan och blev relativt omgående omsprungen av storfavoriten Karsten Warholm samt italienaren Alessandro Sibilio.

– Det var väntat, jag visste att de skulle komma. Jag försökte bara hålla mig lugn och fokusera på mitt lopp, säger Bengtström.

Guldmedaljören Warholm sprang på EM-rekordtid och Sibilio slog till med ett nytt italienskt rekord.

Bengtström konstaterar att han hade ett näst intill perfekt lopp, men medger att att han kanske hade kunnat vara ännu snabbare om han inte hade nuddat den sista häcken.

– Jag var väl i den lite, tror jag, med främre. Jag kommer lite nära den, men jag är stark där ändå. Jag hade kanske kapat lite till (tid) om jag inte hade fått ett islag där ... men vad fan, det är svenskt rekord liksom. Det är lugnt.

LÄS MER:Julia Henriksson till EM-final på 200 meter – tangerade 45-årigt rekord

LÄS MER:Peter Karlsson om svenska sprintsuccén

ANNONS