Hanna Lundberg. Arkivbild.
Hanna Lundberg. Arkivbild. Bild: Adam Ihse/TT

Brons trots miss: "Måste hem till mamma och pappa"

Sverige tog EM-brons i orientering i damernas stafett – trots en miss på den andra sträckan.

ANNONS

Det svenska förstalaget – bestående av Johanna Ridefelt, Hanna Lundberg och Tove Alexandersson – sprang i mål som trea efter segrande Schweiz och tvåan Norge.

Ridefelt på förstasträckan växlade som tvåa. För Lundberg på sträcka två blev det desto tyngre. Efter en miss till den femte kontrollen halkade Sverige ned till en femteplats.

– Jag fick inte ihop någonting. Jag blev bara stressad och vände om, så jag vet inte ens om jag var till samma kontroll. Jag har ingen aning, säger hon till SVT.

Efter sträckan var hon märkbart besviken.

– Just nu är jag bara så förtvivlad för att orienteringen inte är kul. Jag känner bara en massa press och jag klarar inte av att fokusera som jag brukar. Jag måste hem till mamma och pappa tror jag.

ANNONS

Men det blev likväl en svensk medalj.

Tove Alexandersson på sistasträckan var en bra bit från att kunna hota om de två första platserna. Men den svenska storstjärnan sprang i mål som trea och ordnade en svensk bronsmedalj.

Detta i ett riktigt busväder i Mór, Ungern.

– Det kom in ett åskoväder med både regn och hagel vilket gjorde det väldigt, väldigt halt i skogen. Jag kände mig egentligen pigg fysiskt. Men jag blev lite stressad över att jag inte kunde springa utan bara halkade runt. Så då blev orienteringen lite lidande, säger hon till SVT.

ANNONS