Brodern om Petter Northugs fängelsedom: ”Det var bra”

Petter Northug dömdes till fängelse för fortkörning och narkotikainnehav. Något som hans bror, Tomas Northug, tyckte var bra för den norska skidstjärnan.
– Det var bra att han blev gripen, säger han till Adresseavisen.

ANNONS
|

I augusti greps Petter Northug då den norska stjärnan kört 168 kilometer på en väg där maxhastigheten var 110. När han greps av polis genomsöktes även hans bostad och där hittades kokain.

Efter en utredning visade det sig att Northug hade stått för flera andra fortkörningar och dessutom filmat sig själv under dessa.

I slutet av 2020 dömdes 34-åringen och fick sju månaders fängelse för fortkörning och narkotikainnehav

LÄS MER:William Lagesson tog den långa vägen till NHL – efter Frölundas ilska

Att det blev en fängelsedom för skidstjärnan är något som var bra för honom. I alla fall om man ska tro hans bror, Tomas.

– Sommaren 2019 var det… Låt oss kalla det kaos. Han (Petter) var frånvarande och disträ, och vi runt omkring honom mådde inte bra. Därtill hade ryktena börjat spridas… Men jag tror det var bra att han blev gripen, så att vi kan städa undan allt. Man ska komma ihåg att Petter har levt ett mycket speciellt liv, mer speciellt än för många andra. Han har orsakat mycket av det här själv, men allt har inte varit självförvållat. Han har hela tiden varit en uppmärksammad person och över tid hamnade han i en roll där han inte bara var Petter, och det kan vara skadligt, säger Tomas Northug till norska Adresseavisen.

ANNONS

LÄS MER:Så går det för alla Frölundaspelare i världens bästa liga NHL

På Instagram har Petter Northug publicerat flera videor när han åker skidor igen. Något som genast satte igång spekulationerna om en comeback. Tomas Northug berättar även att hans bror nu mår bättre än tidigare.

– Petter mår mycket bättre nu. Vi har träffats ofta, och han är mycket mer social nu. Mer pratglad. Vi hade det trevligt ihop i jul, säger Tomas Northug.

LÄS MER:Patrik Carlsson toppar poängligan i Frölunda – nu går kontraktet ut

Under sin karriär har Petter Northug vunnit två OS-guld och hela 13 VM-guld innan han 2018 valde att lägga sin karriär på hyllan.

ANNONS