Den forne sprintkungen Usain Bolt. Arkivbild.
Den forne sprintkungen Usain Bolt. Arkivbild. Bild: Vidar Ruud/NTB/TT

Bolt blåst på 130 miljoner kronor: "Besviken"

Friidrottsikonen Usain Bolt blev, tillsammans med flera andra, bedragen på stora summor pengar under förra året.
Nu kritiserar jamaicanens advokat polisutredningen – och berättar att hans klient är både besviken och upprörd.
– Han är väldigt frustrerad, säger advokaten Linton Gordon.

ANNONS

Det är i en intervju med tidningen The Gleaner som Bolts advokat uttalar sig om bedrägerifallet som den tidigare sprintkungen hamnat i.

Förra året blev Bolt lurad på 130 miljoner kronor som han hade hos det jamaicanska investeringsbolaget Stocks and Securities Limited (SSL).

– Han är väldigt frustrerad och besviken. Han är helt enkelt chockad och upprörd över att landet han har satt på kartan, och att han placerat sina pengar på en institution där, nu har förlorat dem eller inte kan få tillbaka dem, säger Gordon.

Bolt är frustrerad över att han inte fått några uppdateringar om utredningen som inleddes efteråt. Den är kopplad till bland annat amerikanska FBI.

ANNONS

– Vi har inte fått den minsta information om resultatet av utredningen. Så vi vet varken vem som tagit pengarna, eller vem vi ska vända oss till, för allt är hemligstämplat, säger advokaten.

Bedrägerierna hos bolaget avslöjades i januari 2023, där fler än 200 konton har blivit av med över 300 miljoner kronor. Bolt har tidigare berättat att pengarna han hade hos SSL skulle säkra hans pension.

ANNONS