Laura Jensen blev Sävehofs bästa målskytt med 6 fullträffar borta mot Skövde. Arkivbild. Bild: MICHAEL ERICHSEN

Bekväm seger för Sävehof på bortaplan

Efter en trög start var det inget snack om saken. Sävehof tog två nya poäng borta mot Skövde och toppar nu tabellen tillfälligt.

|

Skövde HF - IK Sävehof 14-30 (7-13)

Sävehof tog två nya poäng i SHE borta mot Skövde på fredagskvällen. Men gästerna fick en trög start. Hemmalaget gick upp i ledning 3-0 innan Sävehof vaknade och tog greppet om matchen i mitten av första halvlek.

Ett tag som de sedan aldrig släppte.

Gästande Sävehof gick till halvtidsvila med ledning 7-13. I andra halvlek utökade man och vann till slut med 16 bollar.

Laura Jensen blev bästa målskytt i Sävehof med sex fullträffar. Trine Wacker Mortensen med fem mål utsågs till Sävehofs bästa spelare.

I och med vinsten ligger Sävehof nu på första plats i tabellen med 12 poäng, men med en match mer spelad än Höör och Skuru på samma poäng.