Bakslag för Patrik Sjöberg – ska opereras igen

Höjdhoppslegendaren Patrik Sjöberg skriver på sitt Instagram-konto att han har fått ett bakslag och ska opereras under torsdagen.

ANNONS
|

Förra våren svävade Patrik Sjöberg mellan liv och död efter att ha drabbats av en akut blodförgiftning. Då låg han nedsövd på sjukhus i över två veckors tid. I en intervju med Sportbladet talade han sedan ut.

– Jag åkte fram och tillbaka i medvetande och jag minns bara att de plötsligt stod inne på Iva. Efteråt fick jag berättat för mig att de lättar på den regeln när någon är på väg att dö, när de tror att det kanske är sista gången. Det var inget som uttalades då, men i efterhand har jag fått höra att de var väldig oroliga då kroppen inte hade svarat så bra på behandlingen, men sedan började den göra det. Det var nog rätt nära, men det var aldrig obehagligt, sa han då.

ANNONS

För två veckor sedan gick han ut med att han återigen lagts in på sjukhus. Detta var för att göra en planerad steloperation i ländryggen.

”För att förekomma rykten och haters så vill jag berätta att jag ligger en sväng till på @sahlgrenska för tyvärr under tiden jag hade Sepsis hann bakterierna äta sig in i en kota och helt in i en disk och förstöra den totalt. Så nu åkte jag in på en planerad operation för ländryggen som genomfördes igår på dagen”, skrev Sjöberg på Instagram.

Ska opereras under torsdagen

Nu är Sjöberg tillbaka på sjukhuset.

Under onsdagskvällen skriver Sjöberg på sitt Instagram-konto att han har fått ett bakslag och ska opereras igen.

“Det blev tyvärr ett bakslag och jag har fått tillbaka bakterierna i blodet. Ny operation imorgon för att se om skruvarna och implantatet är angripa. ”Att bara man får va frisk och ha hälsan” är ingen klyscha längre för mig utan det betyder verkligen nåt numera. Operation och en veckas intravenöst antibiotika står nu på menyn så jag är verkligen en stammis på @sahlgrenska i år… Nu kan väl rövåret 2021 inte leverera mer skit eller? #fucksepsis”

ANNONS