Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Bahta vill överklaga avstängningen till Högsta domstolen

Meraf Bahtas avstängningsfall kan få ytterligare ett kapitel. Efter att Svea hovrätt inte tagit upp hennes ärende planerar den göteborgska löparstjärnan att överklaga till Högsta domstolen, det uppger DN.
– Hon vill ha upprättelse och jag förstår henne, säger hennes svenska extrapappa Ulf Björklund till tidningen.

ANNONS
|

Efter att Meraf Bahta missat att rapportera korrekt i friidrottens vistelserapporteringssystem vid tre tillfällen under 2018 började den soppa som nu har lett fram till att medeldistanslöparen är avstängd fram till 1 september i år. Efter att ha friats av Dopingnämnden valde Riksidrottsnämnden, svensk idrotts högsta instans, att döma henne till ett års avstängning.

LÄS MER:Alla turer i Bahta-fallet

Meraf Bahta anser sig fortsatt vara felaktigt dömd och är missnöjd med tiden det har tagit innan hon fick en dom. Därför vill hon nu fortsätta driva ärendet vidare till Högsta domstolen. Det skriver DN som träffat Meraf Bahtas svenska extrapappa Ulf Björklund. Det var han som skötte rapporteringen till det system för dopingkontroller som fällde Bahta.

ANNONS

– Det har varit ett väldigt tråkigt år, men Meraf har klarat det bättre än man skulle kunna tro, tror jag i alla fall, säger han till DN.

– Meraf är besviken och accepterar inte det sätt som hon har blivit behandlad på och den långa tid som det tog innan hon fick sin dom. Hon vill ha upprättelse och jag förstår henne.

Meraf Bahta är har fem dagar på sig att kvalificera sig för VM i Doha i höst, då den svenska truppen ska vara spikad den 6 september.

ANNONS