Armand Duplantis har vaccinerat sig.
Armand Duplantis har vaccinerat sig. Bild: VEGARD WIVESTAD GRØTT

Armand Duplantis vaccinerad

Svenska OS-truppens största stjärna vaccinerade sig i USA innan han åkte till Sverige i förra veckan.
– Det kändes rätt att ta när chansen gavs, säger han till Sportbladet.

ANNONS
|

I Sverige har SOK varit tydliga med att de inte kommer kräva att OS-aktiva idrottare får förtur till vaccin. Så Armand Duplantis passade på att vaccinera sig i USA innan han åkte till Sverige i förra veckan, skriver Sportbladet.

– Det kändes rätt att ta när chansen gavs, jag hörde mig för om läget i Sverige och det verkar som utrullningen här är mer prioriterad på ålder och riskgrupp. Jag hade chansen att få det snabbt och lätt så det var skönt, säger han till tidningen och fortsätter:

– Det är skönt, du känner dig säkrare. Jag måste fortfarande göra PCR-tester inför flygresor och så men jag vet att jag är mycket säkrare.

ANNONS

Duplantis menar samtidigt att han inte ser någonting märkligt i den svenska linjen att att inte ställa krav om att OS-idrottare får gå före i vaccinkön.

– Det känns inte konstigt. Folk som åker på ett OS är troligen de som har lägst risk att få svår covid, det är världens mest hälsosamma människor. Det är inte konstigt alls att prioritera folk som behöver det före ett idrottsevenemang. Folks hälsa går före ett OS, säger han.

ANNONS