Andreas Almgrens rädsla – för att duscha

Andreas Almgren har snuvats på samtliga mästerskap sedan 2015. Inför EM i München får därför ingenting gå fel.
– Jag tar det till och med extra försiktigt när jag går in i duschen så att jag inte halkar och slår i en tå…, säger svensken till Sportbladet.

ANNONS
|

Han rabblar upp skadorna för tidningen.

En stressfraktur i skenbenet, en i båtbenet, en stressreaktion i lårbenshalsen, en i bäckenet och en i korsbandet. Bristningar i lår, vaden och menisken. Säkert fler grejer, det är svårt att hålla isär allt.

Klart står åtminstone att Almgren stormade ut på den internationella scenen när han vann brons på 800 meter under JVM 2014.

Sedan dess har han allt mer gått över till längre distanser. Nu till EM är det 5000 meter som gäller. En sträcka som norrmannen Jakob Ingebrigtsen är solklar favorit på. Därbakom finns dock goda skrällchanser för Almgren.

ANNONS

Tackade nej till Bundesligamatch

– Jag är lite osäker på exakt hur bra kapacitet jag har just nu och det kan ju bli pyspunka på sista varvet, men jag vill vara med när det avgörs. En 13:e eller 22:a plats spelar inte så stor till utan jag vill vara med när allt ska avgöras och ge mig själv chansen, säger han själv till Sportbladet.

Uppladdningen har varit nervös, med tanke på skadehistoriken som finns. Inga risker kan tas – inte ens i duschen.

Väl på plats i Tyskland berättar han att han fick frågan om att gå på fotboll. Hans manager är Stina Funcke och hennes son är landslags- och Wolfsburgstjärnan Mattias Svanberg. Men Almgren tackade nej till att se Svanberg ställas mot Bayern München – på grund av rädslan för att bli sjuk.

– Jag ville ju gå, men nu när det är så nära ska jag inte chansa, säger Almgren.

LÄS MER:Almgren och Larsson missar VM i Belgrad

ANNONS