Bild: JÖRGEN JARNBERGER

Alingsås vann första kvarten efter dramatik

Det blev en nervkittlande start på slutspelet när Alingsås tog emot Ystad i första kvartsfinalen. Efter 19–19 i full tid krävdes förlängning – och där kunde Alingsås knipa segern i slutminuten.
– Det här var bara match ett, nu släpper vi den och siktar på nästa, säger Andreas Land efter 25 –23-segern.

ANNONS
|

Hemmaseger har varit ett gångbart resultat mellan Alingsås och Ystads IF det senaste året.

Fem raka matcher hade slutat med hemmavinst inför fredagskvällen – och Alingsås lär därmed ha varit extra intresserade att värna sin hemmafördel i kvartsfinalseriens första match.

Alingsås inledde också bäst och hade som mest en femmålsledning i första halvlek. Med kvarten spelad ryckte Ystad dock upp sig – och trots att landslagsprofilen Kim Andersson fick lämna med knäproblem tog sig bortalaget närmare och närmare.

LÄS MER:Så bra är slutspelslagen

– Vi spelade ju bra i början av matchen. Men sedan får vi en tung period, och de kommer ikapp så det blir jämnt, säger Alingsås högernia Andreas Lang om första halvlek.

ANNONS

"Var lite dåligt av mig"

Ja, i paus var ställningen "bara" 10–7, och i andra halvlek var det Ystad som kom ut starkast. Bortalaget sprudlade av självförtroende, och i ett nafs stod det 10–10 på tavlan.

Lagen följdes sedan åt under hela andra halvlek – ända in i slutminuten.

Väl där höll Lang (som med sex mål var målbäst i hemmalaget) på att bli syndabock. Han drog på sig en offensiv foul vid likaläge, 19–19, och Ystad fick chans att avgöra. Landslagsprofilen Kim Andersson fick ett frikast i absolut sista sekunden – men bollen letade sig inte förbi Alingsås-muren.

– Jag var ganska glad i slutet när vi väl hade vunnit. Det var lite dåligt av mig i den situationen, jag skulle bara spelat ut på kanten i stället, minns Lang tillbaka.

LÄS MER:Klubbens signum ska ta Alingsås till semi: "Har anpassat vår hemmaplan"

Avgjorde i sista förlängningsminuten

I förlängningen såg det länge lika omöjligt ut att skilja lagen åt. Men med minuten kvar ledde Alingsås med uddamålet, 24–23, och Ystad var i anfall.

Då kom avgörandet. Bortalaget blåstes av för en felaktig spärr, Alingsås kunde gå till anfall och sätta spiken i kistan genom Andreas Berg.

25–23 till hemmalaget, och ännu en hemmaseger mellan Alingsås och Ystads IF.

– De får ju ett snabbt mål och leder stora delar av förlängningen. Men vi tuffar på, i har bra bra moral och vinner tills slut, säger Andreas Lang.

ANNONS

– Men det här var bara match ett, nu släpper vi den och siktar på nästa, fortsätter högernian.

Nu väntar match två i Ystad nästa fredag. Då hoppas Alingsås kunna göra vad Ystad inte kunde: bryta bortaförbannelsen:

– Absolut ska vi försöka bryta den trenden. Vi ska åka ner och göra vår grej, jobba lite detaljer nu i veckan och göra en bättre match. Det kommer behövas, säger Andreas Lang.

LÄS MER:Här är slutspelets största stjärnor

ANNONS