Alexander Zverev om sin diabetes: ”Tror de att jag dopar mig?”

Tennisstjärnan Alexander Zverev har diabetes och måste ta insulin under matcherna. I Franska öppna har han blivit tillsagd att han inte får ge sig själv sprutorna inne på banan – och tysken säger att han misstros.
– Vad ser det ut som? Som att jag dopar mig?, säger tysken till Eurosport.

ANNONS
|

Tennisstjärnan Alexander Zverev har haft diabetes sedan han var tre år gammal. För att hålla sitt blodsocker på rätt nivåer tar han insulinsprutor under matcherna.

Under Franska öppna, som nu pågår och där Zverev nått semifinal, han han blivit tillsagd att han inte får ta sprutorna på banan, någon som är tillåtet på ATP-touren. Tysken har i stället tagit sprutorna när han gått på toaletten. Det har dock inte varit problemfritt. Det är nämligen begränsat hur många toalettbesök en spelare får göra under en match.

– Jag får inte gör det på banan så jag måste springa ut varje gång. I förra matchen blev jag tillsagd att det räknas som en toalettpaus. Då sa jag att jag måste gå iväg fyra eller fem gånger. De får bestämma vad de vill att jag ska göra, säger han till Eurosport.

ANNONS

Vill ha svar på hur han ska göra

Zverev säger också att han känner sig misstrodd.

– Under matchen mot Tiafoe var det en övervakare som inte visste att jag har diabetes. När jag gav mig själv en injektion fick han panik och sa att han måste ringa en läkare om jag gav mig själv något, säger Zverev.

Tysken är irriterad över att inte få ta sprutorna på planen och samtidigt inte kan göra det när han behöver utanför banan, något som enligt honom tar fem sekunder. Han säger att han efterfrågat svar från arrangören på hur han ska göra.

– Men de sa att det ser konstigt ut när jag gör det på planen. Men om jag inte gör det kommer mitt liv vara i fara. Då svarade jag, vad ser det ut som? Som att jag dopar mig? Det är helt ologiskt, säger Zverev.

Alexander Zverev spelar semifinal mot norske Casper Ruud under fredagskvällen.

LÄS MER:Zverev om sin diabetes: Sporrade mig att lyckas

LÄS MER:Ruud överlägsen – klar för semifinal

LÄS MER:Muchovas mäktiga vändning – final mot Swiatek väntar

ANNONS