Världenav Mattias Balkander, Nils Petter NilssonSverige var världsledande – nu ska Finland lära upp ossSå ska svenska försörjningen säkras – utan beredskapslager.
Sverigeav Peter KarlbergNya kostrådsförslag från Livsmedelsverket: ”Högst 350 gram rött kött i veckan”Efter tobak den största orsaken till ohälsa • Nutritionist: ”Inte som de borde vara”
Sverigeav Peter KarlbergProfessorn: Extrem köttdiet kan vara direkt hälsofarligRött kött, inälvor och smör – här är riskerna med karnivordieten.
Fria ordHela samhället har mycket att vinna på att förbjuda köttMånga välfärdssjukdomar som belastar sjukvården, det vill säga allas plånböcker skulle undvikas, skriver Anette Ingelsson.
Västsverigeav Mattias BalkanderHär är fiskarna du kan behöva äta om det blir krigHamnen vid Vänern redo att ställa om • Fiskaren: ”Kan öka uttaget hur mycket som helst”.
Sverigeav Boel Holm/TT, TTSting i 100 år gammal kryddaDe flesta av oss har kryddor som passerat bäst före-datum med god marginal. Men kryddor blir inte dåliga. Inte ens efter hundra år.
Västsverigeav Filip PerssonKommunen backar från förbudet – Gårdschips får sälja parmesanchipsMyndighet satte ner foten • Kommunens miljöchef: ”Skönt att vi nu kan backa.”
Ekonomiav Robin RasperHär är oljorna som inte borde säljas i matbutiken Två produkter pekas ut i nytt test • Livsmedelsinspektören: ”Vi ser allvarligt på det här”.
Sverigeav Jannika WasastjernaDärför stoppas inte de superheta nudlarna i SverigeKan ge kräkningar och högt blodtryck – Livsmedelsverket gör annan bedömning.
Världenav Maria BlancoLänderna i Europa där du kan dricka kranvattnetStora skillnader kan förekomma – här bör man köpa flaskvatten istället.