Tv-bonden: "Jag sökte inte själv"

Joakim Torstensson, 35-årig skogsbonde från halländska Ätran, tar plats i Bonde söker fru. Men han själv har aldrig sökt till programmet.

ANNONS
|

Hur hamnade du då i castingprogrammet för Bonde söker fru?

– En av mina bästa vänner har sökt i tre år i mitt namn. Förra året ringde de och ville ha med mig, då kände jag att jag inte är en riktig bonde. I år ringde de igen. Vi hade en skypeintervju och sedan hälsade de på. De sade att de skulle höra av sig om några veckor och jag skulle ha tid att fundera, men någon dag senare ringde de. Då hade de bokat en biljett till Stockholm för mig, säger Torstensson till Hallands Nyheter.

ANNONS

Det kanske var bra att du inte hann tänka för mycket?

– Lite så. Jag kände att vad har jag att förlora?

Så är du mer bonde nu?

– Haha, jag är nog lika obondig som tidigare. Jag är en skogsbonde, så inte den typiska bonden som måste vara hemma sju dagar i veckan. Jag lever nog mer ett vanligt liv.

Vad söker du hos en partner?

ANNONS

– Det är nog den svåraste frågan. Jag har funderat i flera månader utan att komma på ett bra svar. När man väl hittar rätt är det en känsla. Jag tror att man kan måla in sig för mycket om man bara utgår från en lista.

Beskriv känslan du letar efter.

– Hon ska vara som min absolut bästa vän. Man ska kunna diskutera livet, så hon får gärna vara smartare än mig. Jag gillar spontana och charmiga tjejer, men det viktiga är att känslan blir rätt.

Har du varit singel länge?

– De senaste åren har jag varit det. Jag köpte gården för fyra år sedan och har aldrig mått bättre. Jag är inte desperat utan trivs med livet. Jag har många vänner, ett tryggt liv och mår bra, samtidigt vill jag hitta någon att dela detta med.

ANNONS

Hur får man dig på fall?

– Jag vet faktiskt inte. Förhoppningsvis får jag en del brev och bilder att gallra på. Är man positiv och charmig så kan man lyckas.

Är du själv bra på att dejta?

– Jag har inte dejtat jättemycket. Känner jag att det stämmer är jag lätt att prata och umgås med. Jag känner rätt så snabbt om det är rätt eller fel under en dejt.

Varför är du en kille som man ska dejta?

ANNONS

– Haha, det borde du kanske fråga andra om. Mina vänner skulle nog säga att jag är en enkel och spontan kille som gillar variation i livet. Jag är trygg i mig själv och är nog enkel att leva med.

ANNONS