Tåg och personbil har kolliderat i Uddevalla - personbil smet från platsen.

Det var under måndagseftermiddagen som ett tåg och en personbil kolliderade i höjd med Vadbacken och Hålgjuteberget i Uddevalla enligt SOS. Personerna i bilen ska ha tagit sig ut och enligt Polisen ska personbilen ha smitit från platsen. Olyckan utreds nu som smitning och vårdslöshet i trafik.

ANNONS
|

Strax efter 14.00 kom larmet till SOS om att ett tåg och en personbil kolliderat. Enligt Trafikverket är det stopp i tågtrafiken mellan Uddevalla och Ljungskile. Stoppet kommer att påverka tåg på sträckan Göteborg-Uddevalla-Strömstad.

Enligt Räddningstjänstens larm- och ledningsoperatör Peter Gustafsson, vid Norra Älvsborgsdistriktet, så har personbilen försökt köra över en överfart med bommar. Det är dock oklart om huruvida överfarten var bevakad med bommar eller inte. Räddningstjänstens larm-och ledningsoperatör, Christer, vid Norra Älvsborgsdistriktet säger att överfarten inte är bevakad.

– Vad jag har fått till mig så ska överfarten inte ha varit bevakad men det vågar jag inte bekräfta till 100 procent eftersom jag inte varit på platsen själv, säger han.

ANNONS

Bilen har smitit

Polisen har varit på plats och presstalesperson Peter Adlersson meddelar att personbilen smitit från platsen när polisen anlände till olycksplatsen.

– När vi kom fram så hade bilen smitit och det får man ju inte göra. Man är skyldig att stanna kvar och lämna uppgifter, säger Adlersson.

Polisen har upprättat en anmälan om smitning från trafikolycka och vårdslöshet i trafik. I nuläget finns det ingen misstänkt och polisen söker efter föraren och bilen.

Omständigheterna kring olyckan ännu oklara

Tåget ska ha kört in i fronten på bilen och enligt Gustafsson så ska bilen sen kunnat köra iväg från platsen igen.

– Inga skador på tåget utan det var mest plåtskador på fronten av bilen. Vi är i princip klara på platsen, säger han.

Omständigheterna till vad som exakt orsakat olyckan är ännu oklara.

Vid 15.40 meddelar SOS att Räddningstjänsten är klara på platsen. Ingen person ska vara förd med ambulans till sjukhus enligt SOS.

Ersättningsbussar står redo

Enligt Västtrafiks störningsjour så är ersättningsbussar beställda.

– Vi kommer ta in ersättningsbussar allt eftersom. Det beror på lite när det släpper igen men de står redo. Viss tågtrafik har kunnat omledas och kunnat åka från Uddevalla till Göteborg men har då missat stationerna emellan, och då har vi haft bussar på de mindre sträckorna, säger Camilla Kaneflo operatör på Västtrafiks störningsjour.

ANNONS

Västtrafiks störningsjour meddelar att det kan bli en del förseningar, men bussarna trafikerar sträckorna som tågen skulle gå och busstrafiken ska enligt Västtrafik rulla någorlunda med cirka en till två bussar per tåg i nuläget.

ANNONS