Många tåg har påverkats under dagen på sträckan.
Många tåg har påverkats under dagen på sträckan. Bild: Helena Landstedt/TT

Signalfel vid Almedal – flera tåg ställs in

Tågtrafiken mellan Göteborg och Mölndal har stoppats av både ett kontaktledningsfel och ett växelfel, vilket orsakar förseningar och inställda avgångar. Resenärer uppmanas att ta ersättningsbussar.

ANNONS
|

Ett kontaktledningsfel har ställt till det för tågtrafiken mellan Göteborg och Mölndal. Det är ett Öresundståg som fått stopp vid Almedal. Trafiken kommer att fortsätta gå men stoppet innebär förseningar och vissa inställda tåg.

Stoppet påverkar tågen i båda riktningarna och berör även trafiken söderut mot Halland. Västtrafik uppmanar resande till och från Varberg att välja ersättningsbuss.

Många tåg påverkas

Vid 12-tiden meddelade Västtrafik att tågen med avgång varje hel- och halvtimme från Göteborg Central till Kungsbacka station är inställda. Detta gäller från klockan 14:00 till klockan 18:26.

De skriver även på sin hemsida att ytterligare tåg från Kungsbacka station till Göteborg Central blev inställda. Detta gäller från klockan 14:34 till klockan 19:00.

ANNONS

Senare på eftermiddagen meddelades det också ett växelfel på samma tågsträcka som drabbar flera tåg som passerar i båda riktningarna.

Enligt uppgifter förekommer det även störningar vid Lisebergstunneln för trafiken söderut.

Se To Go-appen för mer information om din avgång.

LÄS MER:Man påkörd av tåg allvarligt skadad

LÄS MER:Parter överens om ny västsvensk järnväg

ANNONS