Risk för kaos i tågtrafiken under påsk

Västtågens avgångar kommer inte att gå som vanligt under påsken. På grund av underhåll väntas ändrade tidtabeller och inställda turer.

ANNONS
|

Totalt är det sex sträckor som berörs, skriver Västtrafik på sin hemsida. Samtliga sträckor handlar om trafik till och från Göteborg, men med undantaget Varberg–Borås.

I övrigt är det resorna till Uddevalla och Strömstad, Alingsås, Mariestad, Töreboda och Stockholm samt Älvängen som inte kommer att gå som vanligt.

Underhållsarbetet pågår alltså under påskledigheten, en period då många är ute och reser.

Varför läggs ett underhållsarbete under en ledighet?

– Det är Trafikverket som bestämmer och vi rättar in oss efter det. Men det har att göra med att färre reser då än vanligt, även om man skulle kunna tro något annat, säger Jens Holmberg, informatör på Västtrafik.

ANNONS

Läs också: SJ varnar för förseningar i påsk

Sträckan Göteborg–Uddevalla/Strömstad berörs redan den 23 mars klockan 11.00. Därifrån, till och med annandag påsk, är sträckan mellan Göteborg och Ytterby helt avstängd på grund av banarbete och ersätts under tiden av buss.

För övriga sträckor börjar störningarna under skärtorsdagen och fortsätter till och med annandagen. Göteborg–Älvängen påverkas dock bara natten mellan påskdagen och annandagen.

Här är sträckorna som påverkas:

Göteborg–Uddevalla/Strömstad

Göteborg–Alingsås

Göteborg–Töreboda/Stockholm

Varberg–Borås

Göteborg–Mariestad/Örebro

Göteborg–Älvängen

ANNONS