Personbil körde in i frisörsalong – misstänks för rattfylleri

En personbil kraschade i en byggnad i Hyltebruk under tisdagsmorgonen. Föraren, en man i 20-årsåldern, fördes till sjukhus för vård. Han är nu misstänkt för grovt rattfylleri och grov vårdslöshet i trafik.

ANNONS
|

Vad som föranledde olyckan tidigt på annandagens morgon är oklart, men enligt räddningstjänsten rör det sig om en personbil som kört in i fasaden till en frisörsalong.

– Det har skett mitt inne i Hyltebruk. Man håller på att hjälpa ambulanspersonalen att plocka personen ur bilen nu, säger Peter Stened vid räddningstjänsten.

Enligt polisen var föraren, en man i 20-årsåldern, medvetslös men hade puls och andades själv när han fördes med ambulans till sjukhus.

Lindrigt skadad – misstänks för brott

Föraren hade dock tur i oturen och sjukhuset betecknar hans skador som lindriga.

– Patienten var lindrigt skadad och har kunnat lämna sjukhuset, säger Marianne Kondrup, kommunikationschef Hallands sjukhus på annandagens förmiddag.

ANNONS

Det kommer dock troligen att bli ett rättsligt efterspel.

– Man kommer utreda misstänkt grovt rattfylleri samt grov vårdslöshet i trafik. Bärgare kommer att tillkallas för att bärga personbilen, säger Thomas Fuxborg, presstalesperson vid polisen.

ANNONS