Vädret har ställt till med stora problem i Västsverige under torsdagen, och bland annat har flera träd blåst ner. På bilden syns ett träd som fallit på en skola i Västra Frölunda.
Vädret har ställt till med stora problem i Västsverige under torsdagen, och bland annat har flera träd blåst ner. På bilden syns ett träd som fallit på en skola i Västra Frölunda. Bild: Läsarbild

Omfattande strömavbrott efter starka vindar i Västsverige

Flera strömavbrott, hinder på vägar och ett sönderblåst stall har rapporterats under torsdagseftermiddagen – till följd av starka vindar i Västsverige.

ANNONS
|

Vädret har ställt till med stora problem i delar av Västsverige under torsdagen. Bland annat har flera larm om hinder på vägbanan inkommit under eftermiddagen.

– Vi har haft en del nedblåsta träd runt om i hela vårt område, säger Lidija Bradaric, vägtrafikledare vid Trafikledningscentralen Väst.

Tusentals strömlösa hushåll

De starka vindarna har även lett till omfattande strömavbrott.

– Det har varit en del strömavbrott, det blir ofta så när det kommer sådant här väder, säger Joakim Renberg, presskommunikatör på elnätsföretaget Ellevio.

I Halland och Västra Götaland uppgår antalet strömlösa hushåll sammanlagt till över 2000, varav nästan 1500 i Kungsbacka och Mölndal och 350 på Tjörn.

ANNONS

– De arbetar med att hitta felen just nu, säger Joakim Renberg.

Ett 30-tal hästar lösa

Dessutom ska räddningstjänsten ha ryckt ut till Falkenbergs motorbana vid 17-tiden efter att ett stall blåst omkull och ett 30-tal hästar sprungit ut, enligt Hallands Nyheter.

Anledningen till ansamlingen var att det nordiska mästerskapet i fälttävlan ska gå av stapeln i helgen, och ett stort omkring 140 hästar med ryttare var därför på plats.

– Det har gått bra med alla, ingen kom till skada, säger Johan Wallin, inre befäl vid räddningstjänsten Halmstad.

ANNONS