Henrik Ripa
Henrik Ripa Bild: Daniel Elfvelin

Moderaterna startar insamling till Henrik Ripas minne

I juli avled västsvenske politikern Henrik Ripa (M) efter en längre tids sjukdom. Nu startar Moderaterna en insamling hos Cancerfonden till hans minne.

ANNONS
|

Henrik Ripa hade politiska uppdrag för Moderaterna på kommunal och regional nivå i över 20 års tid. Mellan 2010 och 2014 var han dessutom riksdagsledamot.

I över tolv år var Henrik Ripa kommunstyrelsens ordförande i Lerum. När han den 12 juli avled, 52 år gammal, var han bland annat styrelseordförande för Sahlgrenska universitetssjukhuset.

”En hjärtefråga för honom”

Nu startar Moderaterna en insamling hos Cancerfonden där han också var styrelseledamot.

– Henrik Ripa visste hur viktig forskningen var för att hitta nya behandlingsmetoder för att besegra och för att utrota cancern. Det var en hjärtefråga för honom och han var starkt drivande i forskningsfrågor. Med detta initiativ vill jag bidra till den livsviktiga forskningen och hedra Henriks minne, säger Camilla Waltersson Grönvall, socialpolitisk talesperson (M) och initiativtagare, i ett pressmeddelande.

ANNONS

Hon fortsätter:

– Detta kändes som ett konstruktivt sätt att hantera sorgen efter Henrik och jag vet att han förväntade sig att vi på detta sätt skulle arbeta vidare i hans anda.

Kristersson (M) medverkar i film

I en film kopplad till insamlingen syns flera ledande moderater, däribland partiledaren Ulf Kristersson (M).

Resultatet av insamlingen kommer formellt att överlämnas till Cancerfondens generalsekreterare på Moderaternas partistämma 2021.

ANNONS