Misstänkt kemutsläpp vid industri i Borås

Polis och räddningstjänst har larmats till en industri i Viared utanför Borås.
– Det har blivit en dimma av någon form av reaktion av olika ämnen, vilka ämnen det handlar om vet vi inte, säger Niklas Ignell, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

ANNONS
|

Larmet kom in till SOS Alarm som ett automatlarm 18.59.

Enligt räddningstjänsten har det skett någon form av kemisk reaktion i en industris lokaler.

– Vilka ämnen det handlar om vet vi inte. Det har troligen inte varit några personer i lokalerna när det här har inträffat och ägaren eller vd:n finns nu på plats och hjälper oss, säger Niklas Ingell på räddningstjänsten.

Polisens presstalesperson Ulla Brehm uppger att polisen finns på plats för att assistera räddningstjänstens arbete och att en gata utanför industrin har spärrats av.

Polisen har i nuläget inga uppgifterna på att någon person har kommit till skada i samband med händelsen.

ANNONS

Enligt räddningstjänsten är utsläppet begränsat till en viss del av industrins lokaler. Hur stort område det omfattar kunde han inte svara på vid 20-tiden på onsdagskvällen.

20 man på plats

Vid 21-tiden pågick insatsen fortfarande för fullt. Sammanlagt har man cirka 20 man på plats. Ingen ska ha kommit till skada till följd av händelsen och lokalen var tom när räddningstjänsten kom till platsen.

– Vi fortsätter att söka efter orsak till det hela just nu. Insatsen väntas pågå till senare in på natten, säger Niklas Ingell.

Enligt Ingell omfattar utsläppet samtliga av industrins lokaler

Kunde inte hitta orsak

Strax efter klockan 22 valde räddningstjänsten att avbryta insatsen efter att fortfarande inte kunnat hitta den bakomliggande orsaken.

– Någon typ av kemisk reaktion har hänt men vi kan inte hitta orsaken. Så vi lämnar nu, säger Niklas Ingell.

ANNONS