Meteorologen: Då blir det varmare igen

Efter den senaste tidens tidiga vinter med snötäckt mark och insnöade bilar på vissa håll i Västra Götaland verkar det bli mildare en tid framöver. Ett mer typiskt höstväder väntar vilket innebär plusgrader och tidvis regn. Men det finns också chans till sol för att förgylla Västsverige i novembermörkret.

ANNONS
|

De senaste dagarna har bjudit på snömängder i delar av Västra Götaland, såsom Lysekil och Trollhättan. Stockholm har haft snökaos medan det varit näst intill helt snöfritt i Göteborg. Nu kommer det bli en förhållandevis lugn helg med enstaka regnskurar som enda form av nederbörd. Med mildare luft och temperaturer framförallt över nollgradigt så ser det ut som att det kommer att blien något behagligare väderlek framöver.

- Det ser ut att bli ett mer typiskt höstväder de kommande dagarna, säger Ian Engblom, Meteorolog på Foreca.

Solchansertill helgen

Till helgen kan det även finnas solchanser,i framförallt Halland men även i Bohuslän och Göteborgsområdet. På söndag drar det dock in ett nederbördsområde västerifrån men då det kommer att vara varmare luft än tidigare så kommer nederbörden falla i form av regn snarare änsnö.

ANNONS

Mot söndag kväll kommer temperaturen att ligga på 3-4 plusgrader i Göteborgsområdet och ungefär samma i Bohuslän och Halland.

I trakterna kring Trollhättan och Vänersborg kommer en liknande väderlek utspela sig. Med någon grad kallare än längskustområdet. Den till en början kyliga temperaturen i helgen kommergöra att snön får ligga kvar någon dag till. Men i slutet på helgen och i början på nästa vecka kommer den förmodligen vara på väg att smälta bort.

I början på nästa veckaär prognosen osäker men det finns en god chans att en högtrycksrygg kommer att generera varmare temperaturer framöver.

Snön på väg att smälta bort

Den snö som har fallit i enorma mängder desenaste dagarnaiStockholmsområdet blir inte långvarig. Till helgen kommer det att börja smälta undan, och på söndag kan stockholmare vänta sig bar mark igen.

- Igår vräkte det ner snö men idag kommerdet inte så mycket. Mycket snö kommer att försvinna i början på nästa vecka då det blir mildare, säger Ian Engblom.

ANNONS