Lastbil och personbil har kört in mitträcke

Två olyckor har inträffade vid Lyckornamotet på E6 i höjd med Ljungskile under torsdagsmorgonen.
Både en personbil och en lastbil körde in i mitträcket, lastbilen läckte diesel. Även i Göteborg inträffade flera trafikolyckor under morgonen.
– På de allra minsta vägarna kan det vara halare, temperaturen ligger runt nollan och det är lite slirigt väder, säger Felicia Danielsson på Trafikverkets presstjänst.

ANNONS

Vid 07.45 inträffade en singelolycka på Oljevägen på Hisingen. Räddningstjänst, polis och ambulans fick rycka ut till olycksplatsen. Vid halv nio hade en person förts till sjukhus med ryggsmärtor meddelade polisen.

Strax innan halv sju på torsdagsmorgonen fick polisen ett larm om en personbil som kört in i mitträcket vid Lyckornamotet i Ljungskile, Uddevalla.

En stund senare körde också en lastbil in i mitträcket vid samma plats.

– Det är lite oklart om det var till följd av den första olyckan. Lastbilen läcker diesel och det här påverkar annan trafik, sa polisens presstalesperson Anna Göransson initialt.

Det finns inga uppgifter om personskador. Räddningstjänsten kontaktades för sanering.

ANNONS

Det skedde också en olycka på Länsväg 155 och vägen stängdes av helt mellan Bräckemotet och Vädermotet i riktning mot Angered. Vid 08.15-tiden var dock trafiken åter öppen för trafik.

– Trafiken flyter på, och vi lämnade platsen för ett tag sedan, sa Betina Svensson på räddningstjänsten.

Bil voltade – en till sjukhus

I Tanum fördes en person till sjukhus med nacksmärtor efter att ha voltat på väg 891 Bottna.

Även i Fristad voltade en personbil på Asklandsvägen, vid 07-tiden. Räddningstjänst, ambulans och polis larmades till platsen.

– Det var en ensam förare i bilen som ska ha varit vaken och talbar när vi kom fram. Han har förts till sjukhus med ambulans. Det blev inga åtgärder för räddningstjänsten på plats, sa Christer Larsson på räddningstjänsten i Södra Älvsborg.

En personbil voltade på E6 Norum i södergående riktning vid halv nio på morgonen, enligt Polisen. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. Vid halv tio uppgav polisen att olyckan inte ska ha medfört några personskador. Enligt Räddningstjänsten var det en förbipasserande person som larmade om en bil som hade kört av vägen.

Ett släp med småsten välte på väg 905 vid Frillesås. Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen och vägen fick stängas av i båda riktningarna. Ingen person kom till skada och vid 10.30 var olyckan helt avklarad.

ANNONS

Halt på flera ställen i Västsverige

Enligt polisen har det varit halt på flera platser i regionen.

– Flera vägar i hela västra Götalands län har varit hala under morgonen, sa Anna Göransson tidigt på torsdagen.

Enligt Trafikverket ska väglaget vara halt i norra delar av Västsverige, runt Bohuslän och mot Vänern. I Göteborg ska väglaget vara bra på de flesta vägar.

– På de allra minsta vägarna kan det vara halare, temperaturen ligger runt nollan och det är lite slirigt väder, säger Felicia Danielsson på Trafikverkets presstjänst.

ANNONS