Kvinna hittad död i vattnet utanför Strömstad

På torsdagseftermiddagen hittades en kvinna död i vattnet vid en ö utanför Strömstad. Polisen larmades av boende i området. I nuläget är brottsrubriceringen mord.

ANNONS
|

Det var strax efter 16-tiden på torsdagseftermiddagen som personer som bor på Daftö-Valö, en ö utanför Strömstad, larmade polis om en livlös kvinna i vattnet, vilket Strömstads tidning var först att rapportera om.

– Man ringer SOS, polisen kommer dit och kan konstatera att personen är avliden, säger Fredrik Brax, chef för utredningssektionens grupp för grova brott.

Under fredagen arbetar fortfarande polisen med att identifiera kvinnan. Tekniker har också varit på plats för att säkra eventuella spår.

– Det är av stor vikt för oss att kunna identifiera kvinnan. Vi söker bland försvunna personer även på den norska sidan, säger Fredrik Brax.

ANNONS

Hur länge kan hon ha legat i vattnet?

– Det är svårt att säga i nuläget, men uppskattningsvis några dagar.

En förundersökning om mord har inletts, vilket är rutin vid oklara dödsfall – för att utesluta att ett brott har begåtts.

– Nästa steg är en rättsmedicinsk obduktion för att titta om det finns något som tyder på brott, som man inte sett tidigare, säger Fredrik Brax.

ANNONS