Kvinna från Göteborg hittad död utanför Jönköping

En död kvinna hittades i ett skogsparti i Taberg utanför Jönköping på måndagskvällen. Enligt uppgifter till GP är offret 43-åriga Joullnar, som försvann från sitt hem i Göteborg i februari.
Polisen arbetar med tekniker på platsen och en bostad i närheten har spärrats av. Händelsen utreds som mord och gravfridsbrott.
Under tisdagskvällen har en person anhållits i sin frånvaro, misstänkt för inblandning i mordet enligt uppgifter till Aftonbladet.

ANNONS

På måndagskvällen larmades polisen om ett misstänkt grovt brott i Taberg utanför Jönköping.

– Det var en person som hade rört sig i området som hade upptäckt något som hen tyckte att polisen skulle titta på och det har vi tagit på stort allvar, säger Johnny Gustavsson, presstalesperson vid polisen i region Öst, på måndagskvällen.

Både tekniker och hundpatruller larmades till området under kvällen för att säkra och söka spår. Ett större område spärrades av vid platsen där kvinnan hittades och dörrknackning inleddes.

– Vi jobbar i ett mindre skogsparti mellan två bostadsområden, säger Johnny Gustavsson.

På tisdagen är polisen kvar i skogspartiet och en bostad har spärrats av i närheten, uppger GP:s reporter på plats i Taberg.

ANNONS

– Vi arbetar noggrant och metodiskt på platsen nu så får vi se vad teknikerna kommer fram till, säger Johnny Gustavsson.

Hus avspärrat nära fyndplatsen

Klockan 14.00 på tisdagen höll polisen en presskonferens om det senaste händelseförloppet.

– Ett samtal inkom till RLC i Jönköping, från ett privatperson där han anträffat det han uppfattat som en kropp. Fyndet gjordes i ett skogsparti, säger Stefan Sundling, chef för grova brottsgruppen i Jönköping.

Polisen skickades till platsen och gjorde där ett fynd av en död kropp. Omständigheterna på platsen gjorde att man misstänkte att kvinnan utsatts för ett grovt brott, vilket gjorde att man spärrade av platsen i väntan på att en förundersökning kunde inledas, uppger Stefan Sundling.

Polisen bekräftar att ett hus spärrats av i närheten av fyndplatsen, men kan inte svara på om det finns några kopplingar till det misstänkta brottet.

– Det är en fråga som jag inte kan besvara mer i nuläget än att vi inte kan utesluta att det har betydelse i utredningen, säger Stefan Sundling.

Beslag har gjorts på platsen, men även det är osäkert om de har någon koppling till ärendet.

Kommer att fastställa identitet

– Den tekniska undersökningen startades upp under gårdagskvällen och fortsätter. Vi kommer fortsätta tills man anser att man är helt klara i området. Man söker med hund, drönare och tekniker på platsen.

ANNONS

Stefan Sundling säger att kroppen har legat en tid på platsen.

– Den har legat mer än ett dygn. Men jag kan inte ge någon form av tidsangivelse hur lång tid, säger Stefan Sundling.

Vad gäller kvinnans identitet är den inte helt fastställd ännu, enligt Stefan Sundling som säger att det är en prioritering att fastställa identitet så snart som möjligt och att det ska ske inom några dagar.

Enligt anhöriga till Joullnar, 43, som försvann från sitt hem i Göteborg i februari har polisen dock redan berättat för andra delar av släkten att det är hon som hittats död.

"Ingen är frihetsberövad”

Åklagaren Pernilla Törsleff driver utredningen tillsammans med polisens grova brottsavdelning. Enligt både åklagaren och Stefan Sundling, chef för grova brottsgruppen, utreds nu misstankar om mord och gravfridsbrott.

Pernilla Törsleff kan inte kommentera huruvida någon person har gripits eller är misstänkt i samband med händelsen och hänvisar till förundersökningssekretess.

– Ingen är frihetsberövad i ärendet. Även där arbetar vi med olika alternativ, de alternativen kommer att sorteras ut de närmsta dygnen. Vi kommer behöva samla in lite mer information innan vi vet var vi ska göra våra nerslag, säger Stefan Sundling.

Stefan Sundling säger att man utgår från att det finns alternativ till brottsplats och fyndplats.

ANNONS

– Vi har ytterligare information vi inte har möjlighet eller vilja att berätta om, för att vi vill hitta lugn och ro för att hitta rätt saker. Vi gör en robust undersökning i den takt som är lämplig att göra just nu.

Person anhållen i sin frånvaro

Under tisdagskvällen ska en person ha blivit anhållen i sin frånvaro, misstänkt för inblandning i det misstänkta mordet, uppger Aftonbladet. Enligt tidningen ska personen vara hemmahörande i Jönköpings län.

– Vi är väldigt noggranna i det vi gör för att försöka fånga upp samtliga alternativa händelseförlopp. Det är ett öppet fält just nu, sa Stefan Sundling till Aftonbladet.

Elin Janvik Kardell och Henrik Jansson på plats i Jönköping.
Elin Janvik Kardell och Henrik Jansson på plats i Jönköping. Bild: FOTO: HENRIK JANSSON
ANNONS