Här är journalisterna på Göteborgs-Postens nya Boråsredaktion

Nu är det snart dags – GP intar Västsveriges näst största stad och slår upp portarna vid Stora torget. En nyrekryterad sextett kommer att leverera nyheter på plats i Borås.
– Jag ser verkligen fram emot att ha dem alla som arbetskamrater, säger Marie Johansson Flyckt, GP:s nyhetschef i Borås .

ANNONS
|

Städerna har samma grundare, ligger i samma landskap och bussen mellan stadskärnorna går var tionde minut. Nu kommer dessutom Göteborgs-Posten ha en redaktion på plats i båda av Västsveriges största städer.

Tidningens nyöppnade Boråsfilial, med lokaler mitt i centrala staden och utsikt över Stora torget, kommer på plats under hösten.

– Det är fantastiskt att vi under de senaste åren kunnat utöka redaktionen vilket resulterat i fler läsare och prenumeranter som i sin tur lett till att vi kunnat fortsätta satsa. Med det här fantastiska gänget på plats är jag övertygad om att också den här satsningen kommer att bli lyckad och stärka vår position som Västsveriges största tidning, säger GP:s chefredaktör Christofer Ahlqvist.

ANNONS
Christofer Ahlqvist, GP:s chefredaktör.
Christofer Ahlqvist, GP:s chefredaktör. Bild: Petter Trens

Tidigare i år belönades GP med helhetspriset på Årets dagstidning – det mest prestigefulla priset på den årliga galan. Efter att ha gjort två succéår, vars likar återfinns först om man går tillbaka till tidningens guldålder på 70-talet, motiverades utnämningen med ”Ett imponerande exempel på att starkt innehåll och journalistik är den långsiktigt rätta vägen till en stabil affär och lönsamhet”.

Återseenden och nya namn

Nu finns alltså sex nya anställda som ska förstärka GP:s journalistik ytterligare. För ett par veckor sedan stod det klart att Marie Johansson Flyckt blir ny chef för GP:s Boråsredaktion. Efter sina många år på Jönköpings-Posten har hon med sin gedigna erfarenhet som både ansvarig utgivare och nyhetschef utgjort en stabil grund inför rekryteringen av resten av redaktionen. Och det är följande personer som kommer att utgöra den:

Erik Ericson kommer närmast från en tjänst som nyhetsreporter på Smålandsposten – men har rötterna i Alingsås. Nu blir det återkomst till Västsverige.

Sandra Olsson rekryteras från Borås Tidning där hon haft tjänst som både webbredaktör och reporter. Hon har dessutom verkat i olika roller både på GP och Aftonbladet tidigare i sin karriär.

Amanda Samuelsson kommer direkt från etern och har arbetat på olika positioner inom P4 Sjuhärad, senast som ansvarig för deras digitala närvaro.

ANNONS

Joel Besseling är sannolikt ett bekant namn för de Elfsborgssupportrar som befolkar Borås – det har nämligen varit en av hans bärande uppgifter i tjänsten som sportreporter på Borås Tidning. Nu tar han sig an en mycket liknande position på GP.

Frida Winter är ett kärt återseende för GP. Hon är prisbelönt för sina bilder och har jobbat över hela världen för Sveriges alla stora medier – och under den senaste månaden med bas i Borås.

– Jag är jätteglad över de rekryteringar som vi har gjort och ser verkligen fram emot att ha dem alla som mina arbetskamrater. I gruppen finns det en gedigen journalistisk kompetens och kunskap om Borås, säger Marie Johansson Flyckt.

Kreativitet, fördjupning och nytänkande

Satsningen i Borås är en i raden av kommande satsningar för att stärka positionen som en heltäckande dagstidning i regionen. Visionen är helt enkelt att ”Jag läste i GP att..” ska bli en än mer flitig konversationsstartare.

Och Marie Johansson Flyckt menar att gruppen som nu tar sig an Västsveriges näst största stad har alla förutsättningar att göra visionen sann.

– Dessutom är det ett blandat gäng vilket alltid bidrar till kreativitet, fördjupning och nytänkande.

LÄS MER:Göteborgs-Posten vinner Årets dagstidning 2022

LÄS MER:GP värvar nyhetschef från Jönköpings-Posten

LÄS MER:GP startar redaktion i Borås

ANNONS