Här är det störst chans till sol i helgen

Det ser väl inte ut att bli en kanonhelg direkt vad gäller vädret i Västsverige. Men prognosen har ändå sina glimtar. – Jag tycker det ser ut att vara goda solchanser, framför allt nära kusten, säger meteorologen Erik Rindeskär.

ANNONS
|

Det är på kusten iBohuslän och Halland som man ska vara om man längtar efter sol på västkusten på fredagen.

– Men det ser allt ut att finnas chans till sol även en bit in i Västra Götaland imorgon, men ju längre inåtland man befinner sigdesto mindre chans är det, säger Erik Rindeskär som är meteorolog på Foreca.

Under lördagen kommer ett regn passera under morgonen.

– Men på eftermiddagen ser det ut att klarna upp över hela området, även om det kan finnas vissa seglivade moln kvar på sina håll. Ju längre dagen lider desto större är chanserna till sol, säger Rindeskär.

ANNONS

Söndagen kommer inledas med klassisk växlande molnighet, enligt meteorologen.

– Det kan bli en del sol under morgonen, men sedan ser det ut som en del stackmoln kan komma in. Störst solchans är det i Bohuslän.

Värmendå? Nja, det ser ut att bli max 20 grader på fredagen, och på lördagen någon grad kallare.

– Det är en del moln kvar efter regnet då, så det ser ut att hålla ner temperaturen. På söndagen ser det ut att komma in svalare luft och att vi då får nöja oss med 16-19 grader, säger Rindeskär.

Var blir det varmast i Sverige i helgen då?

– Öster på fredags, längs med Norrlandskusten, där det kan bli 22-23 grader. På lördag är det i Västernorrland någonstans, också 22-23. På söndag är det smålandskusten, Öland och Gotland, men då ser det ut att inte blir mer än 20 grader.

ANNONS