Fotouställning vandaliserad

Sedan en vecka tillbaka har fotoutställningen "Min pappa Kamilla" huserat utanför Landvetters kulturhus. Bilderna består av sminkade män klädda i kvinnoattribut. Under natten till lördagen hade två stora skärmar förstörts.
– Jag är jätteupprörd. Det här handlar om demokrati och allas lika rättigheter, säger kulturhuschefen Annika Cross.

ANNONS
|

Det är fotografen Jesper Molins bilder som utgör utställningen "Min pappa Kamilla" som öppnade samtidigt som årets Europride i Göteborg.

När hans 60-årige pappa kom ut som transperson tog han kameran till hjälp för att bearbeta sin egen upplevelse av pappans förändring från man till kvinna.

– Den här utställningen består av 24 bilder på Jespers manliga vänner, där de har klätt sig i typiska kvinnliga attribut, berättar Annika Cross.

Händelsen polisanmäld

Under natten till lördagen hade två skärmar med fyra av utställningens bilder vandaliserats.

– Man har med kraft förstört dem. Det här är stora skärmar som inte kan blåsa omkull utan de är väl förankrade i marken. Nu är de totalförstörda, säger hon och fortsätter:

ANNONS

– Jag är jätteupprörd naturligtvis. Det här handlar om demokrati, yttrandefrihet och allas lika rättigheter. Värden som är så viktiga.

Hon tillägger att händelsen polisanmälts och rubricerats som hatbrott.

Utställningen ska pågå fram till 30 september och kulturhuset har av kommunen blivit lovade extra förstärkning vad gäller bevakning på området.

ANNONS