Brand rasade i villa utanför Halmstad

En villa utanför Halmstad brann kraftigt på torsdagen. Räddningstjänsten kunde på plats konstatera att byggnaden var övertänd och inte gick att rädda. Två personer, en av dem brandman, skadades till följd av branden, uppger Hallandsposten.

ANNONS
|

Tjugo i elva på förmiddagen larmades SOS om att det brann i taket på en villa i Harplinge i Halmstads kommun. På plats kunde man senare konstatera att branden var så pass kraftigt att byggnaden var helt övertänd.

Räddningstjänst från Harplinge, Halmstad och Getinge skickades ut till platsen, och arbetade sedan efter att villan inte går att rädda.

– Det betyder att man övervakar branden. Villan är snart helt nedbrunnen, berättade Thomas Andersson, inre befäl vid räddningstjänsten, för Hallandsposten.

Polisen uppger för tidningen att en person drabbats av brännskador på en hand, och fått hjälp på plats av ambulanspersonal. En brandman ska under arbetet på platsen ha brutit en arm då han föll baklänges över ett brunnslock. Även han fick vård av ambulans på platsen.

ANNONS

Enligt polisen arbetar man utifrån teorin att branden startat på en altan och sedan spridit sig in till byggnaden.

Inga ytterligare personer ska ha skadats i samband med branden. Räddningstjänsten befarar dock att flera katter kan ha funnits kvar i byggnaden när branden spred sig och växte i styrka, rapporterar Hallandsposten.

ANNONS