En person har anhållits misstänkt för att ha bombhotat tingsrätten. Tingsrätten evakuerades klockan 11, men på eget initiativ och inte efter inrådan av polisen.
En person har anhållits misstänkt för att ha bombhotat tingsrätten. Tingsrätten evakuerades klockan 11, men på eget initiativ och inte efter inrådan av polisen. Bild: TTELA

Bombhot mot tingsrätten i Uddevalla

En person har anhållits misstänkt för att ha bombhotat tingsrätten i Uddevalla. Det anonyma hotet skickades till redaktionerna på P4 Väst och Bohusläningen. Polisen bedömer det dock inte som allvarligt.
– Man säger att det har placerats ut 300 bomber runtom och i tingsrätten. Det tycker vi låter helt orimligt, säger presstalesperson Thomas Fuxborg.

ANNONS
|

På torsdagsförmiddagen blev tingsrätten i Uddevalla bombhotad. Hotet skickades via mejl till Bohusläningen samt P4 Väst. Radioredaktionen rapporterade senare samma dag att en person anhållits misstänkt för hotet.

Personen skrev bland annat att det fanns ”gömda bomber i och omkring Uddevalla tingsrätt” som kunde detonera när som helst.

Polis och tingsrätt informerades om hoten, men polisen bedömde det inte som allvarligt.

– Det finns ingen tidsangivelse för när det ska smälla, och sedan säger man att det har placerats ut 300 bomber runtom och i tingsrätten. Det tycker vi låter helt orimligt och har beslutat att det inte finns risk för verkställan, säger presstalesperson Thomas Fuxborg.

ANNONS

Tingsrätten evakuerades klockan 11, men på eget initiativ och inte efter inrådan av polisen.

Motivet till hotet är fortfarande oklart. Thomas Fuxborg konstaterar att den sista dagen på en åtta dagar lång mordrättegång äger rum i Uddevalla på torsdagen.

– Men det finns inget i mejlet som tyder på någon koppling till det eller något annat.

ANNONS