Bland de som reagerat finns det kritiker som menar att 27-åringen utnyttjat Japans gästvänliga kultur genom att tjuvåka på Japans tåg och att tigga till sig pengar för bussbiljetter.
Bland de som reagerat finns det kritiker som menar att 27-åringen utnyttjat Japans gästvänliga kultur genom att tjuvåka på Japans tåg och att tigga till sig pengar för bussbiljetter. Bild: JONAS EKSTROMER

Youtuber åkte på ”snyltresa” – ber om ursäkt

En youtuber från Cypern har hamnat i blåsväder efter att han lagt upp en video på hur han rest runt i Japan ”helt gratis”. Men då han både tjuvåkt tåg och struntat i restaurangnotor är det inte alla som varit helt imponerade.

ANNONS
|

Videon som den 27-åriga youtubern la ut i helgen heter ”Jag reste gratis genom Japan” och det dröjde inte länge innan den fått en halv miljon visningar.

Men det är främst inte av positiva skäl som så många har valt att uppmärksamma mannens video, utan för att han tillsammans med en grupp människor betett sig på ett sätt som ansetts vara olämpligt, rapporterar The Guardian.

Vid ett tillfälle i videon filmar 27-åringen sig själv när han låser in sig på en toalett för att tjuvåka gratis på ett tåg. När han ertappas av en konduktör som ber om hans biljett låtsas han att vara sjuk.

ANNONS

I ett annat klipp låtsas han vara en gäst på ett hotell och får tillgång till deras fem-stjärniga frukostbuffé, utan att betala för sig. Mannen filmar hela processen från när han smyger upp för att kolla vilka rumsnummer som finns tillgängligt när han tar för sig av maten.

– Vi lämnar hotellet utan att ha åkt fast och utan några problem, säger han när han lämnar frukosten.

Vid ytterligare ett tillfälle ber han om pengar för en bussresa från japanska invånare. Trots det hade han inte tillräckligt med pengar för bussresan och uppger att han blev gripen av polisen och fick spendera tid på en polisstation.

Youtubern kan bli polisanmäld

Bland de som reagerat finns det kritiker som menar att 27-åringen utnyttjat Japans gästvänliga kultur.

En talesperson för den regionala tågoperatören Kyushu Railway Company uppger att de kommer att granska videon innan de bestämmer sig för huruvida de ska lämna in en polisanmälan.

”Vi är medvetna om händelsen och undersöker det”, uppger talespersonen enligt Sky News.

27-åringen har bett om ursäkt för händelsen.

”Hej vackra människor, jag ber det japanska folket om ursäkt om vi fick dem att må dåligt, det var inte vårt mål”, säger han enligt Sky News.

ANNONS

Youtube ska ha tagit bort videon från 27-åringens kanal då de menar att den bröt mot plattformens riktlinjer.

LÄS MER:Youtuber kraschade flygplan – för att få sponsoravtal

LÄS MER:Youtube-politiker får sparken – gick aldrig till jobbet

LÄS MER:Godiset trendar på Tiktok – över 20 barn drabbade av inre brännskador

ANNONS